Logo onseilandschouwen.nl


Dennis van der Meer, United Service, Hellevoetsluis, doet vaak mee op Schouwen-Duiveland en is de favoriet voor het heren enkel.  Rechtsachter Willem Lafeber, lid van de wedstrijdleiding van LTC Zierikzee.
Dennis van der Meer, United Service, Hellevoetsluis, doet vaak mee op Schouwen-Duiveland en is de favoriet voor het heren enkel. Rechtsachter Willem Lafeber, lid van de wedstrijdleiding van LTC Zierikzee. (Foto: PR)

Sportiviteit én gezelligheid bij het Dikke Toren Toernooi

  Sport

Overwinningen, verrassingen, kanshebbers, favorieten. Op zondag 9 juli is het weer tijd voor het Zierikzeese Dikke Toren Toernooi. De eerste editie was is 1984, dus snel rekenen leert dat het dit jaar de 34ste editie wordt.

door Anneke Flikweert

ZIERIKZEE - Ook dit jaar zijn er talrijke favorieten van buiten Zeeland én van ons eiland. "Het is een mooie mix van mensen en leeftijden," vertelt Maurits van Gemeren, een van de wedstrijdleiders. "De jongste deelnemers zitten op de middelbare school, de oudste zijn al met pensioen."

De wedstrijdleiding bestaat uit: Patrick Roggeband, Patrick Renger, Willem Lafeber, Paul ten Have, John Swaanen en Maurits van Gemeren. "Het organiseren van zo'n toernooi gaat op een gegeven moment bijna vanzelf," vertelt Maurits. "De wedstrijdleiding bestaat uit veel ervaren collega's. We weten op een geven moment dat deelnemers weleens een vergadering vergeten zijn en dan alsnog af moeten zeggen. Het weer blijft wel altijd spannend. Soms is het tropisch en moeten we parasols uitklappen en zorgen voor water. Maar regen is ook vervelend. Op onze banen kunnen we vrij lang doorspelen, maar op een gegeven moment is de bodem verzadigd en dan hebben we een probleem. Je moet altijd rustig en flexibel zijn en van dit soort wedstrijden organiseren, leer je ook altijd weer iets voor in het dagelijks leven." Het is elk jaar weer even afwachten hoeveel deelnemers zich inschrijven en hoe sterk het deelnemersveld is. "We hebben veel spelers uit de categorieën 4 en 5," legt Maurits van Gemeren uit. "Voor de hogere categorieën is de spoeling vaak dun. Je moet je de niveaus voorstellen als een soort piramide. Hoe hoger je komt, hoe minder spelers en dan spelen ze vaak tegen dezelfde mensen. We hebben ook weleens een aantal categorie 3 spelers gehad, maar die laten het nu een beetje afweten. Van deelnemers uit de categorieën 6, 7 en 8 hebben we altijd genoeg aanmeldingen. En natuurlijk heb je altijd weer verrassingen; de outsiders. Dan schrijven mensen zich in die hier in een huisje zijn en die we nog nooit hebben zien spelen. Maar er zijn ook genoeg bekenden die elk jaar terugkomen, zoals de spelers van Stellendam. Het is altijd erg gezellig om de wedstrijden heen, dus iedereen is welkom om een kijkje te nemen volgende week."

Van zondag 9 juli tot en met zondag 16 juli wordt het Dikke Toren Toernooi gespeeld in Zierikzee. Aan dit tennistoernooi doen zo'n 250 spelers mee. De helft daarvan is lid van LTC Zierikzee, ook omliggende tennisverenigingen leveren veel spelers.

Reageer als eerste