Grootschalig onderzoek over de zorg op ons eiland

Afgelopen weekend hebben inwoners van Schouwen-Duiveland een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. Een grootschalig onderzoek waarmee deelnemers samen laten zien waar goede zorg om draait op Schouwen-Duiveland.

REGIO - Meer dan 34.500 mensen in Nederland hebben momenteel de vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl ingevuld. Waarvan meer dan 1.040 deelnemers in de provincie Zeeland: https://www.mijnkwaliteitvanleven.nl/uitkomsten/provincie/zeeland en 81 in de gemeente Schouwen-Duiveland: https://www.mijnkwaliteitvanleven.nl/uitkomsten/schouwen-duiveland.

Dat is nog lang niet voldoende als het aan de samenwerkende belangenorganisaties ligt: Patiëntenfederatie Nederland, Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland, KBO-PCOB en NOOM. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter per gemeente de ervaringen van de inwoners in beeld komen. Deelnemers zijn mensen met een chronische ziekte of beperking, ouderen en mantelzorgers.

Op de website www.mijnkwaliteitvanleven.nl staat een deel van de uitkomsten per gemeente in Nederland. De uitkomsten worden dagelijks bijgesteld.

Persoonlijk overzicht

De vragen van Mijnkwaliteitvanleven.nl zijn gericht op het dagelijks leven, gezondheid en hoe mensen hun zorg en omgeving daarbij waarderen. Na het invullen van de online vragenlijst ontvangen deelnemers binnen 48 uur een persoonlijk overzicht met daarin hun eigen uitkomsten (Mijn Kwaliteitsmeter). Dit overzicht is een goede voorbereiding op bijvoorbeeld het (keukentafel)gesprek met de gemeente, zorgverlener of familie.

Telefonisch meedoen via het Nationale Zorgnummer

De vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl is digitaal beschikbaar. Kunt u de vragenlijst niet online invullen? Heeft u vragen over MijnKwaliteitvanLeven.nl? Of heeft u vragen over zorg of ondersteuning? Neem dan contact op met het Nationale Zorgnummer: 0900-2356780.

Meer berichten