Logo onseilandschouwen.nl


Helicoptervluchten vanaf het Watersnoodmuseum

Op drie dagen tijdens de zomervakantie staat bij het Watersnoodmuseum een helikopter paraat om bezoekers de sporen van de Watersnoodramp van '53 in het krekengebied bij Ouwerkerk en in de Schelphoek vanuit de lucht te laten zien.

OUWERKERK – Op zaterdag 15 juli, woensdag 2 augustus en woensdag 23 augustus staat er tussen 10.00 en 17.00 uur een helikopter paraat bij het Watersnoodmuseum, gereed om de lucht in te gaan. Voor deze unieke activiteit werkt het museum samen met Prince Helicopters uit Zierikzee. De helikopter vliegt over de caissons bij Ouwerkerk, die in 1953 gebruikt werden voor de sluiting van het laatste dijkgat in het Rampgebied en waarin nu het Watersnoodmuseum is gevestigd. Vervolgens is er de mogelijkheid om door te vliegen naar de Schelphoek, waar de impact van de Ramp op het landschap nog duidelijk zichtbaar is.

Tijdens de vlucht wordt het verhaal verteld van Rudolf Idzerda en Taco Mulder. Zij brachten in de dagen na de Watersnoodramp meer dan 100 mensen in veiligheid met de enige helikopter die Nederland toen bezat, de Sikorsky S-51, ofwel 'Jezebel'. Al vanaf 35 euro kunnen bezoekers van het museum een rondvlucht meemaken. Meer informatie is te vinden op www.watersnoodmuseum.nl of op www.prince-helicopters.nl. Het Watersnoodmuseum is gevestigd aan de Weg van de Buitenlandse Pers 5 in Ouwerkerk.

Kijk ook eens op www.watersnoodmuseum.nl of www.prince-helicopters.nl

Reageer als eerste
Meer berichten