Logo onseilandschouwen.nl


Een opvallend concert van deze groep; zaterdag 15 juli in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. FOTO: PR
Een opvallend concert van deze groep; zaterdag 15 juli in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. FOTO: PR

Opvallend concert met dirigent van eigen bodem

Het is een nieuwe groep, speciaal voor de gelegenheid samengesteld uit de gerenommeerde Laurenscantorij uit Rotterdam. De leiding heeft dirigent Mirjam van den Hoek, afkomstig uit Kerkwerve en momenteel studerend aan het conservatorium de vakken koordirectie en kerkmuziek.

ZIERIKZEE - Omdat de organisatoren van de zomerserie in de Nieuwe Kerk graag talentvolle jonge musici uitnodigen die een relatie met Schouwen-Duiveland hebben is aan Mirjam gevraagd iets met een koor te doen. De ruimte van de Nieuwe Kerk is daar ideaal voor. Ze wist een aantal leden van de Laurenscantorij te motiveren een speciaal programma in te studeren dat eenmalig zal worden uitgevoerd in de Nieuwe Kerk van Zierikzee, komende zaterdag 15 juli vanaf 16.00 uur.

De groep heeft besloten aan te haken bij de wereldwijde viering van 500 jaar reformatie. Het lied 'Ein Feste Burg ist unser Gott' van Luther staan daarom centraal. Het concert heeft een titel gekregen: 'Een reis vol vertrouwen'. Uit de muziekgeschiedenis is een keur van werken gekozen, vaak op psalmteksten gebaseerd, die zingen over vertrouwen op God. Het koor wordt begeleid door de bekende Middelburgse organist en klavecinist André Poortviet. Het concert is het derde is deze zomerreeks en begint om 16.00 uur. De toegang is gratis.

Reageer als eerste
Meer berichten