Logo onseilandschouwen.nl


De voorstelling Petticoat van Delta Sport Dans, met choreografie van dansdocente Claire van Gemerden. Met de haren prachtig ingevlochten danst een tiental meisjes op een vrolijk muziekje.
De voorstelling Petticoat van Delta Sport Dans, met choreografie van dansdocente Claire van Gemerden. Met de haren prachtig ingevlochten danst een tiental meisjes op een vrolijk muziekje. (Foto: PR)

Spektakel in een sfeervol theater

"Welkom in onze bioscoop," kondigt voorzitter Kees Verkerke van GV Delta Sport aan. Voor de gelegenheid is hij 'Captain Hood,' een heuse piraat, gehuld in zwaar fluweel. "Ik mag jullie vandaag door deze filmvoorstelling heen leiden." De turnhal in de sporthal van Laco is vandaag een theater. Als ware filmsterren komen de jeugdleden van Delta Sport op via de rode loper. Vaders, moeders, opa's, oma's, broers en zussen kijken reikhalzend uit naar hún familielid.

ZIERIKZEE - In de ochtend was er een generale repetitie, waarbij de deelnemers ook naar elkaar konden kijken, vanaf de tribune of vanuit de zaal. 's Middags en 's avonds volgde een voorstelling voor telkens 300 bezoekers. Ondertussen konden de hoofdrolspelers vanuit de kleedkamers zien wat er op het toneel gebeurde via livestream. Beide voorstellingen waren volledig uitverkocht en op Facebook brak een ware jacht naar kaartjes uit. "Volgend jaar doen we een voorstelling extra, of we moeten een grotere zaal regelen," bedachten ze al bij Delta Sport.

De filmsterren van Delta Sport komen bij de openingsdans met z'n allen op het podium te staan en onder een opzwepend muziekje komt de sfeer erin. Vervolgens buitelen de leden van de springgroep van vrijdagavond in gele Minionkleding als veertjes door de zaal. Het publiek klapt enthousiast mee. Tussen de acts door wordt de vloer professioneel ontruimd door de onmisbare sjouwers en nadat Captain Kees zijn aankondiging heeft gedaan, staat alles er weer voor de volgende filmact. Een geweldige organisatie kortom, volgens een ijzersterk draaiboek. Alle disciplines komen langs deze dag; dans, turn, freerunning en acrobatiek, maar nog niet alle leerlingen doen mee. Kees Verkerke; "Nog niet iedereen is meteen aan zo'n voorstelling toe."

Kabouter Plop doet een dansje. "Die dansjes en pasjes zijn handig als voorbereiding voor het turnen," licht Kees Verkerke toe. De cheerleaders van High School Musical buitelen over een breed podium en gebruiken ook de rekstokken in hun act. En dan Petticoat van de dansgroep van Claire van Gemerden. "Die mooie kleding is er dankzij de ontzettend creatieve ouders van onze club," wijst Kees ons. "Moeders waren nog diep in de nacht bezig kleding in elkaar te zetten." Roze geschminkte Trolls tonen ons salto's, radslag en koprol. Er is een battle tussen Batman en Superman, van de B-selectie jongens. Daarna slingert Tarzan aan een touw, de freerunners zorgen voor spektakel, er is dans op 'Skyfall' van James Bond. Leeuwen en tijgers doen hun oefeningen op 'Hakuna matata' van The Lion King, de trainers tonen hun eigen kunsten met Grease. "We hadden een thema, Movie Stars en dan moet iedereen wat verzinnen. Nou, dat was geen probleem, binnen een paar weken had iedereen iets voor elkaar," vertelt Kees trots. Acrobatiek, dans en turnen komen vervolgens langs bij Jungle Book. Na Pokemon, Mary Poppins, The Karate Kid met prachtige turnonderdelen en gewaagde stunts en Lilo & Stitch is het tijd voor de afsluitingsdans als toetje. En dan een staand applaus; wat een spektakel en beheersing.

 

reageer als eerste
Meer berichten