Logo onseilandschouwen.nl


 Het landschap waar zeekraal en lamsoren worden geteeld.
Het landschap waar zeekraal en lamsoren worden geteeld. (Foto: Puck van Elswijk)

Nieuwe expositie in het museum

Verzilting is een relevant en urgent onderwerp dat niet altijd even zichtbaar, maar wel van steeds groter belang is voor de toekomst van Nederland. In de maanden september en oktober 2017 is er een nieuwe foto-expositie te zien in het Watersnoodmuseum waarin dit onderwerp aan het licht wordt gebracht. Fotograaf Puck van Elswijk laat in deze foto-expositie zien wat de verzilting voor de natuur en voor de mensen, die dagelijks te maken hebben met dit probleem, betekent. En wat kunnen wij als mens hier tegen doen? 
 
OUWERKERK – Zeeland is precies wat de titel van dit project is: Zee en land. Misschien niet precies 50/50 verdeeld, maar in ieder geval toch bestaand in relatie met elkaar. Zo is dat al eeuwenlang, in strijd en in harmonie, veroverd en ontgonnen. De tijd is geduldig en de veranderingen zijn soms traag maar voortdurend. Steeds vaker horen we over de verregaande invloed van klimaatsverandering en de verzilting van de grond. Het is het zoveelste gevecht van de mens met het water en dan met name in Zeeland. Daar groeit het onderwerp van fotograaf Puck van Elswijk elke dag.  
 
Puck van Elswijk richt zich in haar fotoserie op de veelzijdigheid van dit probleem en alle facetten die hierbij een rol spelen, zichtbaar én ook op de achtergrond: het land en haar veranderende karakter, de mensen die er leven en werken, het onderzoek naar omgangsvormen en oplossingen. 
 
Puck is in 2017 afgestudeerd aan de hbo-opleiding toegepaste fotografie en beeldcommunicatie op de Fotovakschool. Ze werkt aan eigen projecten zoals over de verandering van de natuur en omgeving maar ook veranderingen van de mens. Daarnaast is ze freelance portret- en documentaire fotograaf voor diverse opdrachtgevers. 
 
De tijdelijke foto-expositie is te zien in de derde caisson van het Watersnoodmuseum en is zonder meerprijs te bezoeken voor museumbezoekers. 

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox