Logo onseilandschouwen.nl


Vertoning film 'In het hoofd van mijn zusje'

Zoektocht van filmmaker Ingrid Kamerling naar de zelfdoding van haar zusje Vivian. Vertoning: zaterdag 9 september 2017 om 14.00 uur in FiZi Theater Zierikzee. Toegang is gratis!

Regisseur Ingrid Kamerling onderzoekt op persoonlijke en filmische wijze de zelfdoding van haar zusje Vivian. Na de plotselinge dood van haar 24-jarige zus in september 2010 bleven zij en haar omgeving met veel vragen achter. Waarom hadden ze het niet zien aankomen? Was het prestatiedruk? Was het te voorkomen geweest? De filmmaakster zocht gedurende vijf jaar naar antwoorden.

Ingrid’s zoektocht leidt haar langs de plekken waar Vivian was, herinneringen, vragen, en personen die dichtbij Vivian stonden: vrienden, geliefden, haar werkgever, hun ouders. Terwijl Ingrid zelf de handvaten zoekt om haar verlies te verwerken, ontstaat er langzaam een beeld van wat zich in het hoofd van haar zus heeft afgespeeld.

De documentaire ging in première op het Nederlands Film Festival 2016 en maakte veel los in de media. De film werd genomineerd voor een Gouden Kalf en won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Social Film Festival in Italië en de 'best documentary award' op het International Film Festival Delhi.

Zeeland Zonder Zelfmoord
De vertoning van de film in het FiZi theater is onderdeel van de campagne ‘Zeeland Zonder Zelfmoord’. Onder deze naam werken GGD Zeeland, Emergis, Politie Zeeland-West-Brabant, de dertien Zeeuwse gemeenten en 113Zelfmoordpreventie samen met partners vanuit de zorg en professionals en vrijwilligers van organisaties aan het terugdringen van het aantal suïcides en suïcidepogingen in Zeeland. We accepteren niet langer meer dat mensen eenzaam en radeloos sterven door zelfmoord. We richten ons op het trainen van huisartsen en praktijkondersteuners, professionals, het uitzetten van een regionale publiekscampagne en specifieke acties voor risicogroepen. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door CZ en Provincie Zeeland.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox