Logo onseilandschouwen.nl


Toneelvoorstelling: Het is klote om Helena te zijn

ZIERIKZEE – Vrijwel iedereen heeft weleens gehoord van 'Helena', de vrouw om wie het draaide in de Trojaanse Oorlog. Zij is een van de personages in de Griekse mythologie die zelf nooit hun mond hebben open gedaan. In het toneelstuk '(It sucks to be) Helena' laat zij echter wel nadrukkelijk van zich horen.

Deze toneelvoorstelling van theatergezelschap De Kraamkamer uit Den Haag is donderdag 7 september te zien in Filmtheater fiZi in Zierikzee. Het stuk is geschreven door Erik Snel en de regie is in handen van de van oorsprong uit Zierikzee afkomstige regisseur Marian Pankow. De Kraamkamer maakt tegendraadse voorstellingen over de menselijke staat, wars van effectbejag, maar vol van emotie. Eerder al trad De Kraamkamer in Zeeland op met het stuk 'Dikke van Dale' van Heleen Verburg in het Belfort in Sluis en vorig jaar met 'The Bitch'.
De titel '(It sucks to be) Helena' komt neer op 'Het is klote om Helena te zijn'. De voorstelling brengt op humoristische wijze in de herinnering hoe het allemaal ook weer zat met die Trojaanse oorlog. Hoe anderen bepaalden dat Helena 'de mooiste vrouw van wereld was' en dat de jonge krijgsman Paris haar mocht ontvoeren. Helena zelf had daar overigens niks in te zeggen. Zij was getrouwd met legerleider Menelaos toen het haar overkwam. Hoe is het haar vergaan tijdens die tien jaar in Troje en hoe is het met haar gesteld als zij uiteindelijk weer is terug gehaald? De voorstelling in fiZi in Zierikzee op donderdag 7 september begint om 20.00 uur. Kaarten à 12 euro reserveren via www.fizi.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox