Logo onseilandschouwen.nl


Foto: Harmke Kik - Grootenboer

Koperblazers en orgel

Op zaterdagavond 9 september is de Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven het decor voor een feestelijk concert met koperblazers en orgel. Voor de slotconcert van de Brouwse Orgelzomer hebben de blazers van het Zeeuws Kopercollectief samen met organist Marien Stouten een uniek programma samengesteld. Het concert begint om 20.00 uur.

Voor de pauze staan er originele werken voor koper en orgel op het programma van Hendrik Andriessen (125 jaar geleden geboren) en Albert de Klerk (100 jaar geleden geboren). Na de pauze laat de kopergroep van zich horen in afwisselende fanfares en populaire muziek. Marien Stouten laat het Van Vulpen-orgel schitteren in diverse stijlen: klassiek, blues en pop. De verrichtingen van de organist zijn te volgen via videoprojectie op de muur.
Het Zeeuws Koper Collectief (ZKC) bestaat uit twaalf muzikanten uit de hele provincie. Het gezelschap bestaat uit vier trompetten, vier hoorns, drie trombones en een bastuba. De muzikale leiding is in handen van Lindy Karreman.

Marien Stouten is organist van de Grote- of Sint-Nicolaaskerk te Brouwershaven. Hij studeerde orgel aan het conservatorium te Brugge en Gent bij Ignace Michiels. Voor zijn conservatoriumopleiding studeerde hij achtereenvolgens bij Martin Mans en Rinus Verhage. Op vijftienjarige leeftijd werd hij kerkorganist en gaf ook zijn eerste concerten. Marien is dirigent van 3 gemengde koren, een mannenkoor, en het Zeeuws Projectkoor.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 7,50 voor volwassenen, onder de 12 jaar gratis.

Meer informatie op www.grotekerkbrouwershaven.nl

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox