Logo onseilandschouwen.nl


Muziek van over de hele wereld in Zierikzee

Traditiegetrouw is het op en rond de jaarlijkse Nationale Open Monumentendag op de tweede zaterdag in september ook Muziek Monumentaal. Muziek van over de hele wereld klinkt dan op en rond allerlei monumentale locaties in Zierikzee en daarbuiten.

ZIERIKZEE - Muziek Monumentaal laat zich iedere keer weer uitdagen door monumenten en monumentale plekjes en gaat op zoek naar verbindingen tussen die monumenten en muziek. De muziekoptredens geven aan deze locaties een toegevoegde waarde en een prettige sfeer. Deze combinatie zorgt voor een sterkere beleving bij de bezoekers. De meeste optredens vinden plaats op zaterdag en vooral in Zierikzee. Onder andere op Havenplein, Plein Monmaertre, het Kraanplein en de Schuithaven zijn er vanaf 11.00 uur doorlopend optredens met een grote diversiteit aan genres en stijlen. Het slotoptreden wordt verzorgd door het orkest genaamd: Later als je Big Band. Aansluitend is bij café De Biet aan de Nieuwe Haven een optreden van Wrldbeat, een internationaal samengestelde band die Caraibische ritmes vermengt met Amerikaanse funk, raps en Europese pop.
Ook met de Tour Classique gaat Muziek Monumentaal het eiland over. Het duo Licarbe, zang en harp, start in de Ridderzaal van Slot Haamstede en toert via de Nicolaaskerk in Brouwershaven naar de Lutherse kerk in Zierikzee. In Zierikzee is er, in samenwerking met het Stadhuismuseum, een exclusieve Tour des Monuments. Samen met een gids worden in groepsverband drie monumentale locaties in Zierikzee bezocht. In elk monument wordt een stukje geschiedenis verteld en is er een muziekoptreden te zien. Deelnemende monumenten zijn: De Aveling, 's Landskamer en het Burger Weeshuis. Deze monumenten zijn op deze dag uitsluitend toegankelijk voor deelnemers aan de tour en daarom moeten deelnemers zich hier voor aanmelden.
Op donderdag 7 september duiken in het centrum van Zierikzee een stadsomroeper en een heel bijzonder paard op, om met het bekende 'Boeren, burgers en buitenlui' de Open Monumentendag en Muziek Monumentaal aan te kondigen.
Burgh-Haamstede staat dit jaar centraal in het programma van de Open Monumentendag. De officiële opening is daarom op vrijdagavond 8 september in de NH Kerk in Burgh. Lokale musici zorgen voor een muzikale sfeer. Deze sfeer wordt mede bepaald door het klarinettenensemble KleZZ uit Zierikzee en het gemengd koor Zilt uit Burgh. Meer informatie:

www.muziekmonumentaal.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox