Logo onseilandschouwen.nl


Expositie van Art Quilts in Brouwershaven

Als laatste gastexposant van het seizoen exposeert Edith Foks-Ferrageau de Saint Amand haar artistieke quilts in De Kunstcadeauwinkel te Brouwershaven.

BROUWERSHAVEN - Edith Foks is een veelzijdig kunstenares. Zij tekent, schildert, beeldhouwt en maakt keramiek en daarnaast maakte ze vanaf 1975 al wandkleden. In al deze disciplines heeft ze in de loop der jaren diverse lessen gevolgd. Daarnaast heeft ze een driejarige studie gedaan aan de Vrije Academie te Den Haag. Sinds 2016 woont Edith Foks in Nieuw-Haamstede.

Vanaf 2004 tot 2016 verbleef Edith in het buitenland en daar kwam zij in contact met een aantal mensen die ook met textiel werkten, maar op een andere manier, hetgeen haar erg aansprak. Ze heeft toen haar kennis en bekwaamheid op dit gebied aangevuld door het volgen van diverse lessen en workshops, o.a. in Houston, Curaçao en Nederland. Sinds die tijd maakt zij textielkunst op een andere manier. Het maken van art quilts is voor haar uitgegroeid tot een nieuwe kunstvorm. Uit verschillende stoffen creëert ze schilderijen die een hele aparte dimensie weergeven. Soms verft ze zelf haar stoffen, zodat ze de kleuren of achtergrond krijgt die ze wil. Ook batiks en speciale kleurenpencils gebruikt ze in haar art quilts.

De expositie wordt officieel geopend op zaterdag 16 september om 16.00 uur en is te bekijken t/m de herfstvakantie. De openingstijden zijn van woensdag t/m zaterdag van 11.00 t/m 17.00 uur. Zie voor meer informatie ook www.dekunstcadeauwinkel.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox