Logo onseilandschouwen.nl


Consort of Voices brengt Italiaanse barokmuziek

Samen met sopraan Marlotte van ’t Hoff brengt barokensemble Consort of Voices een programma met onbekende Italiaanse adventsmuziek uit de 17e eeuw. Op zaterdag 9 december klinkt de muziek in de kerk van Burgh.

BURGH - Het programma van dit concert is onderscheidend, uniek en vernieuwend. Tijdens het concert klinkt onbekende Italiaanse barokmuziek van o.a. de componisten Biagio Marini, Tarquino Merula, Girolamo Kapsberger, Alessandro Grandi en Claudio Monteverdi. Deze componisten grepen alle middelen aan om de tekst zoveel mogelijk te laten spreken. De verschillende verhalen, affecten, gevoelens en emoties worden zoveel mogelijk verklankt om op deze manier de luisteraar te raken. De vocale werken worden afgewisseld met instrumentale werken voor blokfluit, viola da gamba en klavecimbel. Hierdoor waant de luisteraar zich in het Italië van de 17e eeuw en hoort de vergeten, maar prachtige muzikale parels weer klinken.

De sopraan Marlotte van ’t Hoff studeerde solozang klassiek bij Hanneke Kaasschieter aan het Fontys conservatorium te Tilburg, waar ze in 2015 met succes afstudeerde. Ze werkte de afgelopen jaren vaker samen met barokensemble Consort of Voices. Consort of Voices treedt op in een intieme bezetting, die naast sopraan bestaat uit blokfluit, viola da gamba, theorbe, orgel en klavecimbel.

Het concert begint om 20.00 uur (kerk open vanaf: 19.30 uur). Kaarten zijn te reserveren via de website van Consort of Voices. Reserveren wordt aanbevolen omdat het aantal plaatsen beperkt is. Meer informatie is te vinden op www.consortofvoices.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten