Logo onseilandschouwen.nl


Foto: pr@Eilandzorg

Schenking van de Vrienden van Eilandzorg

De Stichting De Vrienden van Eilandzorg heeft €3000 ter beschikking gesteld ten behoeve van het welbevinden van de cliënten van Eilandzorg. De zorgmedewerkers van Eilandzorg werken in vier zelfstandige teams. Alle teams kunnen een bedrag van €750 vrij besteden ten behoeve van extra's voor hun cliënten.

Sinds september 2015 werkt Eilandzorg met vier zelfstandige teams:

- Team Mitt Hem, voor appartementengebouw Mitt Hem in Zierikzee
- Team Wijkverpleging, voor de thuiszorg op Schouwen-Duiveland
- Team Somatiek, voor de somatische afdeling in Locatie De Wieken in Zierikzee
- Team PG, voor de psychogeriatrische afdeling in Locatie De Wieken in Zierikzee

In de zelfstandige teams staat de vraag van de cliënt centraal en draagt het team eigen verantwoordelijkheid en bevoegdheid. Het is om diezelfde reden dat de Stichting Vrienden van Eilandzorg €3000,- heeft vrijgemaakt voor de teams, om vrij te besteden aan 'hun' cliënten. De medewerkers uit de teams kennen hun cliënten natuurlijk het beste.

Team Mitt Hem organiseerde van dit bedrag op 10 november een feest voor de bewoners van de woonlocatie in de Noorderpolder in Zierikzee. Op de dag van de Mantelzorg werden cliënten en mantelzorgers uitgenodigd voor een feest. Een frietkar werd geregeld die snacks, drinken en ijsjes uitdeelde. De begane grond van Mitt Hem werd voor de gelegenheid ingericht als een groot cafetaria. In de middag konden bewoners meedoen met een bingo waarbij mooie prijzen te winnen waren. Natuurlijk onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. In december volgde nòg een bingo, en er werden Kerstkaarten geschreven voor de bewoners.

Team Wijkverpleging pakte het anders aan. Zij maakten rond de Kerstdagen zelf(!) Kerststukken voor al hun cliënten in de thuiszorg op Schouwen-Duiveland, en deelden deze rond. Daar zat ook een Kerstkaart bij met een persoonlijk gedicht.

De cliënten van team Somatiek werden op 7 november verrast met een Zeeuwse middag. In het restaurant van De Wieken vond er een klederdracht presentatie plaats van Streekdrachtvereniging De Arke. Daarnaast werden de cliënten getrakteerd op allerlei Zeeuwse lekkernijen, zoals een advocaatje met slagroom en een heerlijke Zeeuwse bolus. Afgelopen week werden de cliënten nog een keer verrast; er werd hen een Kerststuk overhandigd. Ook aan de mantelzorgers is gedacht; zij ontvingen Kerstkaarten vanuit het team.

Voor de cliënten van Team PG is nog wat leuks in petto. Op Kerstavond worden zij verrast met een Chinese Rijsttafel op de afdelingen van kleinschalig wonen. Daarnaast ontvangen zij Kerststukjes en Kerstkaarten. En voor januari is het Bruinisser Visserskoor uitgenodigd voor een optreden.

De doelstelling van Stichting De Vrienden van Eilandzorg is om voor cliënten van locatie De Wieken, Mitt Hem en uit de wijkverpleging zaken en activiteiten mogelijk te maken die niet uit het normale budget bekostigd en gerealiseerd kunnen worden. De inkomsten van de Stichting bestaan uit giften en schenkingen van een ieder die Eilandzorg een warm hart toedraagt. Meer informatie over de stichting is na te lezen op de website van Eilandzorg.

In het hart van Zierikzee bevindt zich Eilandzorg Schouwen-Duiveland. Binnen de zorgorganisatie staat kwaliteit van leven voorop. Bij Eilandzorg behoudt de cliënt regie over het eigen leven, de zorg is aanvullend. De cliënt bepaalt bij Eilandzorg zelf hoe de zorgverlening in zijn/haar leven georganiseerd wordt.

Deze klantgerichte aanpak is mogelijk omdat we werken met deskundige en loyale medewerkers. Mensen met liefde voor het vak. Door de kleine zelfstandig werkende teams zijn cliënten verzekerd van meer individuele aandacht. Gewoon, en heel persoonlijk.

Meer berichten
Shopbox