Logo onseilandschouwen.nl


FOTO: Marieke Mandemaker
FOTO: Marieke Mandemaker (Foto: Marieke Mandemaker)

Duik ook het nieuwe jaar in

Je hebt nodig: een flinke dosis lef, een zwembroek en eventueel wat extra kerstkilo's als extra beschermlaagje tegen de kou. Heb je achter alles een vinkje kunnen zetten, dan is dit echt iets voor jou: de Nieuwjaarsduik. Doe je ook mee aan deze frisse start van het nieuwe jaar?

door Iris Kouwen

WESTENSCHOUWEN – Met een watertemperatuur van zo'n zes graden is de Nieuwjaarsduik in Westenschouwen zeker niet voor watjes. Toch, aldus Jeroen Rotte van de organisatie, moeten we de duik ook weer niet te serieus nemen. 'Verwacht geen grote zwempartijen. De één gaat even kopje onder, de ander maakt echt een duik. Maar het blijft een 'gekkigheidje' met elkaar.' Volgens Jeroen is het vooral de zin in het nieuwe jaar die de deelnemers aan de Nieuwjaarsduik bindt. Het aantal deelnemers varieert ieder jaar. Vorig jaar waren er door slecht weer 550 deelnemers. Ter vergelijking: het jaar daarvoor, met beter weer, waren dit er 850. 'Is de weersvoorspelling goed, dan melden mensen zich vaak nog op het laatste moment aan.' Lef, een zwembroek en een speklaagje, veel heb je niet nodig om mee te kunnen doen. 'Iedereen kan in principe meedoen, als je goed gezond bent en je je zwemdiploma hebt. Kinderen mogen meedoen onder begeleiding.' Als je zo dapper bent en deelneemt aan de Nieuwjaarsduik wil je daar natuurlijk thuis het bewijs van kunnen leveren. Daar is aan gedacht: iedereen krijgt als aandenken een collectors item foto thuisgestuurd. 'Om boven je bed te hangen en een heel jaar lang te kunnen laten zien dat je een bikkel bent,' grapt Jeroen. Verder is er voor elke deelnemer na afloop als beloning een kop snert. 'Het evenement is gratis voor alle deelnemers. We bedanken alle sponsors die dit mogelijk maken.'
Tot slot heeft Jeroen nog enkele tips. Als eerste: kom op tijd. Ook belangrijk: doe iets aan je voeten op het strand en vergeet je zonnebrand niet. En last but not least: maak gebruik van de aangegeven parkeerroute en volg instructies van de parkeerwachters op.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox