Foto: Rene Borkent

Vreugdevuur in Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede - De Dorpsraad van Burgh-Haamstede houdt zaterdag 6 januari om zeven uur een kerstboomverbranding. Door de steeds strenger wordende milieuregels is het helaas niet meer toegestaan om deze traditie binnen de grenzen van de bebouwde kom te organiseren. Als nieuwe locatie is voor het grondopslagterrein van de Gebroeders Boot aan de Steursweg gekozen, schuin tegenover het Steurswekken.

Het bestuur van de Dorpsraad nodigt de inwoners van Burgh-Haamstede uit om dit vreugdevuur bij te wonen. Het is een prima gelegenheid om elkaar als dorpsgemeenschap in het Nieuwe jaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen over ieders wensen, zowel in de persoonlijke sfeer als die voor het dorp. Want zoals op de recent verstuurde Nieuwjaarskaart van de Dorpsraad reeds is aangekondigd wordt er hard gewerkt aan een Dorpsvisie.

De inbreng van de bewoners en ondernemers van Burgh-Haamstede is hierbij van essentieel belang. De eerste interviews zijn intussen opgestart en eind januari komt de Dorpsbakfiets naar de verschillende kernen om informatie 'op te halen'. Omdat de Steursweg tijdens de verbranding aan beide zijden zal worden afgesloten is het advies om per fiets of te voet naar de locatie te gaan. De Witte van Haemstede zorgt voor de muziek. De kerstbomen worden in de ochtend door de scouting opgehaald. De bomen moeten voor 10 uur aan de weg liggen.

Meer berichten