Logo onseilandschouwen.nl


"Kijk: Chess International," wijst Louis Kleingeld. "Dat is één van de oerlabels." FOTO: Anneke Flikweert
"Kijk: Chess International," wijst Louis Kleingeld. "Dat is één van de oerlabels." FOTO: Anneke Flikweert (Foto: Anneke Flikweert)

Muziek op recept in de Poststraat

Ólafur Arnalds, met zijn prachtige IJslandse muziek, is één van de aanraders van Louis Kleingeld en Marijke Folkertsma. Maar ook met 'Ison,' het nieuwe album van de Iraans-Nederlandse Sevdaliza, moeten we nodig kennismaken vinden ze.

door Anneke Flikweert

ZIERIKZEE - Ze verstrekken 'muziek op recept,' in hun winkel aan de Zierikzeese Poststraat en op een speciaal rekje naast de ingang zijn hun eigen aanraders te vinden. Blues, jazz, wereldmuziek, alternatieve rock- de collectie is net zo breed georiënteerd als de schare bezoekers. Er is een uitgebreid aanbod cd's naast een uitdijende collectie nieuw vinyl. Prachtige heruitgaves van spraakmakende albums uit de tweede helft van de vorige eeuw en de nieuwste lp's van de bands van nu. Maar ook een unieke collectie 'gebruikte' lp's, die zorgvuldig bij elkaar gezocht is.

"Je zoekt iets van Jimi Hendrixs? Dan moet je eens luisteren naar Gary Clark," raadt Louis Kleingeld één van zijn bezoekers aan. "Dit moet wel een beetje hard." Het is op het moment kruip-door-sluip-door in de platenwinkel aan de Poststraat, toch weten Marijke en Louis feilloos te vinden wat ze zoeken. "We hebben boven ook nog een heel mooie jazzcollectie en ook in het magazijn staat nog van alles, dus mensen moeten vooral aan ons vragen wat ze zoeken. Eigenlijk hadden we nu al in onze nieuwe platenlounge aan het Havenplein willen zitten, maar de verbouwing is wat uitgelopen, doordat er historische elementen in het pand tevoorschijn kwamen. Daar is de aannemer nu mee bezig, hij hoopt op 1 maart klaar te zijn en dan kunnen wij daarna verhuizen en beginnen met inrichten. We willen graag vóór het seizoen open, het liefst in april, met Pasen begin april en Record Store Day op 21 april." Marijke en Louis begonnen hun platenzaak annex galerie 10 jaar geleden, naast hun gewone banen en in de tussentijd groeiden ze uit hun jasje. Marijke: "Mensen vroegen toen: 'Waar begin je aan?' en dat vragen ze nu soms ook. Maar dit is onze passie en ik ben hier ook helemaal ingegroeid. Louis en ik zijn ook geen types om achter de geraniums te gaan zitten. We hebben een leuke uitwisseling met de klanten, van álle leeftijden. Veel van hen komen uit het buitenland en we hielden er ook vrienden aan over. Je deelt immers dezelfde interesse."

MARMURGOmusic aan het Havenplein wordt een lounge, waar je lekker kunt zitten en naar muziek kunt luisteren én andere muziekliefhebbers ontmoeten. "Kijk," laten Louis en Marijke hun tekeningen zien. "De voordeur komt meer naar voren en door de bovenramen krijgen we lekker veel licht binnen. De kasten en toonbanken blijven en kunnen we gebruiken voor collector's items. We kunnen veel meer laten zien én onze collectie uitbreiden." In de eerste ruimte komen de cd's, in het tweede gedeelte is een balie met koptelefoon en kunnen lp's beluisterd worden. Achterin de winkel komt het loungegedeelte en is er ruimte voor kunst, foto's, bladen en accessoires. Marijke; "De muren zijn van mij, om kunst en foto's te laten zien. En achterin kunnen bezoekers ook wat eten en drinken, ook op het zonnige tuinterras, met de nadruk op gezonde producten."

Go2Music - MARMUR – photo, art & music is te vinden aan de Poststraat 20, 4301 AC Zierikzee. tel. 0111-407839. Openingstijden: dinsdag: 12.00 - 17.30, woensdag: 12.00 – 17.30, donderdag: 12.00 – 17.30, vrijdag: 12.00 – 17.30, zaterdag: 11.00 tot 17.30,
Zie ook www.facebook.com/marmur.gomusic en www.go2music.nl. Vanaf april is MARMURGOmusic te vinden op Havenplein 6 Zierikzee.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox