Logo onseilandschouwen.nl


FOTO: Ben Seelt / beeldenbank.laatzeelandzien.nl
FOTO: Ben Seelt / beeldenbank.laatzeelandzien.nl (Foto: Ben Seelt / beeldenbank.laatzeelandzien.nl)

Voor het vijfde jaar op rij meer dan 80.000 bezoekers

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk heeft voor het vijfde jaar op rij meer dan 80.000 bezoekers getrokken. Dit jaar bleef de teller staan op ruim 84.000 bezoekers, zo'n 4.500 minder dan vorig jaar. Momenteel wordt alweer vooruitgekeken naar het nieuwe jaar en hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het herdenkingsjaar 2018; 65 jaar na de watersnood van 1953.

OUWERKERK – Directeur Siemco Louwerse: "We kijken tevreden terug op dit afgelopen jaar. Een jaar waarin weer veel bijzondere activiteiten plaatsvonden en weer veel bezoekers, steeds meer ook vanuit het buitenland, de weg naar Ouwerkerk wisten te vinden. We constateerden wel een matig voorjaar qua bezoek maar de zomerperiode en het najaar waren weer bijzonder druk. En dat geeft vertrouwen voor het komende jaar."

Herdenkingsjaar

Louwerse stelt: "Het lijkt erop dat boekingskantoren, maar ook particulieren en bedrijven hun groepsbezoek aan het museum plannen met het oog op het herdenkingsjaar 2018. Dan zijn er natuurlijk allerlei activiteiten, het hele jaar door. Ook openen we begin 2018 de nieuwe interactieve tentoonstelling ´Het water blijft komen ; Vechten tegen de vloed van morgen` in caisson 4 en dat is dan ook weer interessant om een groepstripje van te maken. We merken nu al dat groepen plannen maken om volgend jaar hierheen te komen; het aantal aanvragen en opties voor die periode loopt al bijzonder goed."

Nieuwe tentoonstelling

In 2018 is het 65 jaar na de watersnood van 1 februari 1953 en er is hard gewerkt aan de voorbereidingen die ervoor moeten zorgen dat het ook voor het museum een memorabel jaar wordt. Het herdenkingsjaar gaat van start met de herdenking op 1 februari, in aanwezigheid van onder meer de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Ze opent die middag de nieuwe tentoonstelling in caisson 4.

Symposium

In de middag is er een symposium met als thema Verhalen over Water. Een en ander zal plaatsvinden in aanwezigheid van nabestaanden, ooggetuigen en vertegenwoordigers van betrokken organisaties en overheden. Tijdens het symposium wordt ook de online bibliotheek met Verhalen over Water gelanceerd. Donderdag 1 februari is de aftrap van drie dagen vol activiteiten, met op vrijdag 2 februari de Nationale Waterdag en zaterdag 3 februari de Open Dag van het Watersnoodmuseum. Hierover is binnenkort meer te lezen op de website van het museum:

www.watersnoodmuseum.nl .

Meer berichten
Shopbox