Foto: pr

Tjeerd Muller kiest voor vertoning van The Return in fiZi

In de serie 'De keuze van…..' in Filmtheater fiZi in Zierikzee is filmmaker Tjeerd Muller donderdagavond 11 januari te gast. Hij heeft gekozen voor de vertoning van zijn favoriete film 'The Return' van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev.

ZIERIKZEE - ITjeerd Muller woont in Utrecht, maar heeft een nauwe band met Schouwen-Duiveland. Zijn familie vertoeft al sinds de jaren vijftig met regelmaat in een tweede woning in de Westhoek van het eiland. Deze traditie heeft Tjeerd zelf ook voortgezet. Hij is hier inmiddels vooral bekend geworden door zijn documentaire over 'De Tien van Renesse'. Inmiddels is hij bezig met een tweede film over deze regio: de gebeurtenissen in De Schelphoek bij Serooskerke ten tijde van de Watersnoodramp in 1953. In een gesprek voorafgaand aan de vertoning van 'The Return' zal Muller ook iets meer vertellen over deze nieuwe documentaire. Tevens licht hij toe waarom 'The Return' tot een van zijn favoriete films behoort.  Het gesprek staat onder leiding van cultuurblogger Ali Pankow. 
De keuzefilm gaat over de broertjes Ivan en Andrei, die zijn opgegroeid zonder vader. Na twaalf jaar afwezigheid keert deze man onverwacht terug naar zijn gezin. Voor zijn zoontjes is zijn terugkomst een emotionele gebeurtenis. In een verwoede poging zich te manifesteren als rolmodel, neemt de vader de broertjes mee op een tocht naar een afgelegen eiland. Onderweg uit het jongste zoontje zijn afkeer van zijn autoritaire vader door tegen hem in opstand te komen, met verstrekkende gevolgen.
'De Keuze van Tjeerd Muller' op 11 januari begint om 20.00 uur. Voor reserveringen: www.fizi.nl

Meer berichten
Shopbox