Logo onseilandschouwen.nl


Voorzitter Hans Verduijn en zijn bestuur hebben het razend druk met de voorbereidingen voor Aemstie Alive.
Voorzitter Hans Verduijn en zijn bestuur hebben het razend druk met de voorbereidingen voor Aemstie Alive. (Foto: pr)

Altijd weer op zoek naar vernieuwing en verbetering

Nog een goede twee weken te gaan en Sportcentrum Westerschouwen wordt weer omgebouwd tot feestlocatie waar jong en oud even lekker uit hun dak kunnen.

door Mariska den Hartog

Burgh-Haamstede – De geoliede machine die de organisatie van Aemstie Alive na al die jaren is, draait deze dagen op volle toeren. Want al zijn de hoofdlijnen uitgezet, nu komt het daadwerkelijke opbouwen eraan. Voorzitter Hans Verduijn en zijn bestuur hebben het er razend druk mee.

De club is goed op elkaar ingespeeld, maar ze willen niet verslappen. En het liefst ieder jaar nog iets beter worden. Hans: "Voor de zaterdagavond in de zaal gaan we wat dingen veranderen. Dat wordt nu gebouwd en het is altijd spannend om dat op tijd af te krijgen. Ik wil er nog niet te veel over kwijt. Wel kan ik zeggen dat we toch weer iets anders dan anders doen. Dat wordt echt bijzonder. We gaan een thema aanbrengen voor het bargedeelte. En er is een compleet nieuwe lichtshow voor de zaal. De zaal en het podium worden meer bij elkaar betrokken."

Wat ook bijzonder is, is dat het eindelijk gelukt is om Miss Montreal naar Aemstie te krijgen. Vijf jaar lang zijn ze daar mee bezig geweest. Ze stond namelijk altijd op Vrienden van Amstel Live in Ahoy en dat valt gelijk met Aemstie Alive. Volgens Hans hebben de mensen die de boekingen doen voor Aemstie heel hard hun best gedaan haar hierheen te halen en die moeite is beloond. "Daar ben ik echt heel erg blij mee." Naast Miss Montreal staan Dave Vermeulen (bekend van The Voice) en The Dirty Daddies op het podium. Goed voor de kaartverkoop. "Ik weet niet exact hoe ver we zijn, maar uitverkocht raken we zeker," durft Hans te stellen. Goud van Oud op de donderdag is sowieso helemaal vol en de kaarten voor de vrijdagavond voor de tieners gaan als een speer. Over de vrijdagavond is Hans ook nog wat geheimzinnig. "We gaan een prijs aan iemand uitreiken. Meer verklap ik nog niet."

Als organisatie streven ze steeds naar verandering en verbetering en zijn ze altijd op zoek naar toegevoegde waarde. "Dit jaar organiseren we op de woensdagavond in samenwerking met Ondernemerskring Schouwen-Duiveland en de gemeente de Nieuwjaarsreceptie. Dat vinden wij zeker een toegevoegde waarde. Deze doelgroep bestaat uit veel mensen die nog nooit op Aemstie Alive zijn geweest. Die kunnen we nu de zaal laten zien en het verhaal van Aemstie Alive vertellen. Ik ben er wel trots op dat ik dat mag doen."

Trots voelt Hans zich ook over het record aantal sponsors dat bijdraagt aan het evenement. Meer dan 240 zijn het er. "Nog nooit hebben we er zoveel gehad. Van klein tot groot. Die moet je koesteren. Ze doen het niet om er zelf beter van te worden, maar omdat ze geven om Schouwen-Duiveland en de bevolking ervan."

-------------------------------------

Van 24 januari tot en met 27 januari staat Sportcentrum Westerschouwen in Burgh-Haamstede vier dagen lang in het teken van Aemstie Alive.
Voor het programma en kaarten kijk op www.aemstie.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox