Foto: Harmke Kik - Grootenboer

Champagne Charlie in fiZi

Roots & bluesband Champagne Charlie, gespecialiseerd in vooroorlogse countryblues, jugband- en stringbandmuziek, brengt zondag 28 januari om 14.30 uur een muziekmatinee in filmtheater fiZi in Zierikzee. Deze band met zes Zeeuwse muzikanten kan bogen op een veelzijdig repertoire en een indrukwekkende reputatie met live optredens. Dit alles werd opgebouwd in de afgelopen dertig jaar.

Champagne Charlie is dan ook een begrip in Nederland en ver daar buiten. De band trad binnen het blues-, jazz- en folkcircuit op met artiesten als Roy Book Binder, Hans Theessink, Paul Rishell & Annie Raines, Dave Mackenzie, Sam Mitchell. Deze erelijst gaat verder met nog veel meer namen en met het feit dat Champagne Charlie ook te gast is geweest op het North Sea Jazzfestival. Slechts een klein deel van het grote repertoire heeft de band vastgelegd op een tiental cd's, waaronder een album geheel gewijd aan de song van Woody Gulthrie. Tijdens de muziekmatinee in fiZi komen ook nummers aan bod die nooit werden opgenomen. Tot de meest gespeelde liedjes behoren onder meer 'Guabi Guabi Song', 'Working on the railroad' en 'Shake That Thing'.
De bandleden hebben er ook veel plezier in het verhaal achter de muziek te leren kennen. De geschiedenis achter een liedje delen ze tijdens hun optredens graag met het publiek. Champagne Charlie wordt gevormd door: Sjef Hermans (zang, banjo, presentatie), Theo de Koning (zang, gitaar, banjo), Geert de Heer (lapsteel, mandoline), Gait Klein Kromhof (harmonica), Peter Bout (bas, contrabas) en Peter Lenselink (drums, percussie, zang).

Ga voor reserveringen naar www.fizi.nl

Rachel van Westen
Meer berichten