Foto: PR

Ook ons eiland viert Warme Truiendag

In heel Nederland is het op vrijdag 2 februari "Warme Truiendag". Om 09.00 uur komen Daniël Lodders van Saman Groep, Marco van der Wel van Zeeuwland en gastdocente Irina Knepper van het NME-centrum ieder naar een deelnemende school om met de leerlingen van groep 7 en 8 over het onderwerp in gesprek te gaan.

ZIERIKZEE - Hierna wordt de energiequiz 'Muts op - muts af gehouden. Vier scholen doen eraan mee: De Radarscholen Onder de Wieken en Jenaplanschool J.L. de Jonge, en de Obase scholen De Schoener en De Meie. Op deze scholen komen de leerlingen en leerkrachten die dag in een lekkere warme trui en een muts op naar school, zodat de verwarming een graadje lager kan.
Op deze manier besparen ze 6% energie en CO2-uitstoot en dragen ze hun steentje bij om de klimaatopwarming af te remmen.
Als voorbereiding op de WarmeTruiendag is er voor de leerkrachten een draaiboek beschikbaar met een variatie aan educatieve activiteiten voor alle niveau's.
Warmetruiendag is de nationale actie waarbij iedereen - scholen, bedrijven, huishoudens, universiteiten en overheden, wordt opgeroepen om massaal en structureel energie te besparen. De dag valt jaarlijks op of rond de verjaardag van het Kyoto-protocol. Op die dag zetten de deelnemers de verwarming lager, trekken ze een warme trui in en besparen zo -zonder verlies van comfort energie.

Meer berichten