Volg de herdenking van de Ramp op de radio

In het kader van de herdenking van de Watersnoodramp van 1953 zal Radio Schouwen-Duiveland op 1 februari  wee speciale programma's verzorgen.

SCHOUWEN-DUIVELAND - Van 10.00 tot 12.00 uur wordt een rechtstreekse reportage uitgezonden van de nationale herdenking bij het monument bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Er wordt verslag gedaan van de gebeurtenissen, er zijn gesprekken met nabestaanden, andere betrokkenen en ook de officiële toespraken zijn rechtstreeks te beluisteren. De presentatie wordt verzorgd door Daan van der Wekken en Maria van Sluijs.
In de avonduren is vanaf 19.30 uur een rechtstreekse uitzending te beluisteren van het Herdenkingsconcert vanuit de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Een projectorkest van ca. 80 eilandelijke muziekkanten, afkomstig uit alle muziekverenigingen, speelt o.l.v. Jaap Everwijn een herdenkingsprogramma. Enkele stukken worden samengespeeld met het orgel, bespeeld door Marien Stouten. De muziekstukken worden afgewisseld met gedichten van en door basisschoolleerlingen. Burgemeester Rabelink houdt een herdenkingstoespraak. 
 

Meer berichten