“In Pakistan vormen christenen al heel lang een minderheid. In Nederland moeten wij soms nog leren om als minderheid een weg te vinden in dit steeds meer seculiere land.”
“In Pakistan vormen christenen al heel lang een minderheid. In Nederland moeten wij soms nog leren om als minderheid een weg te vinden in dit steeds meer seculiere land.” (Foto: Marit Jansen van Galen )

Zeeuwse kerken komen in actie voor Pakistan

In 1953 werd in de Pakistaanse havenstad Karachi geld ingezameld voor de watersnoodramp in Zeeland. Ongeveer 65 jaar later doen Zeeuwse kerken iets terug. Meer dan 57 Zeeuwse kerken hopen in 2018 samen met Kerk in Actie geld op te halen voor hulp in Pakistan.

ZEELAND - Via Kerk in Actie komen veel protestantse kerken onder de naam 'Zeeland voor Pakistan' in actie voor projecten in Pakistan. Al jaren organiseren diverse kerken in Zeeland vieringen om uitdrukking te geven aan hun band met Pakistan. In het kader van verbondenheid met de wereldwijde kerk heeft de classis niet zomaar voor een land gekozen, maar heel bewust voor Pakistan.

Waarom Pakistan

"Zeeland bestaat grotendeels uit plattelandsgemeenten", legt dominee Bertie Boersma, predikant in Scharendijke, uit. "Daardoor voelen we ons verbonden met Pakistaanse boeren." De gemeenten steunen die boeren via een partnerorganisatie van Kerk in Actie. De classis heeft nog een andere reden om voor Pakistan te kiezen. "We geloven dat we van elkaar kunnen leren", aldus de predikant. "In Pakistan vormen christenen al heel lang een minderheid. In Nederland moeten wij soms nog leren om als minderheid een weg te vinden in dit steeds meer seculiere land."

Kijk ook eens op www.kerkinactie.nl

Meer berichten