Foto: pr

Harpconcert in historische schepenzaal van Stadhuismuseum

Harpiste Dorine van Dijk geeft op 17 februari van 14.00 tot 15.00 uur een concert in de historische schepenzaal van het Stadhuismuseum Zierikzee. De klanken van de harp en de korte verhaaltjes van Dorine nemen luisteraars mee op een muzikale tijdreis. Zij liet zich voor dit optreden inspireren door het monumentale gebouw, de rijke collectie van het museum en de verhalen die er verteld worden. Na of voor het optreden bent u van harte welkom om het museum te bezoeken en het heden en verleden van Zierikzee en haar omgeving zelf te ervaren. Voor dit optreden betaalt u enkel de normale toegangsprijs van het museum. Aan het bijwonen van het concert zijn geen extra kosten verbonden.

ZIERIKZEE - Dorine van Dijk studeerde harp aan het conservatorium in Utrecht en muziekwetenschappen aan de universiteit van Utrecht. Zij begon met harplessen in haar geboorteplaats Boxtel bij Annelies Bremmers. Na haar middelbare school ging zij naar het conservatorium in Utrecht waar zij studeerde bij Emily Boedijn en Erika Waardenburg. Zij behaalde haar Bachelor (docerend) en Master (uitvoerend) diploma. Tijdens haar studie deed zij onderzoek naar de Romantisch componist John Thomas (1826-1913). Oude composities werden uit het archief gehaald en opnieuw uitgebracht. Deze stukken werden door Dorine op cd gezet. Compositie docent Henk Alkema, helaas overleden, vroeg haar diverse malen werk van hem uit te voeren. Zo ook voor een werk van hem, dat speciaal geschreven was ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix.
Naast haar studie aan het conservatorium studeerde Dorine ook muziekwetenschappen. Dit deed ze meer voor de verbreding en de lol dan dat ze er werkelijk haar werk in wilde vinden. Toch sloot ze dit af met een scriptie over 100 jaar Nederlandse harpgeschiedenis. In Utrecht gaf ze les aan de school voor muziek en dans te Vleuten en Breukelen. Daarnaast had ze een privépraktijk aan harpleerlingen. Zo is ook de liefde, naast het optreden, voor het lesgeven ontstaan.
In 2007 kon Dorine een vaste baan krijgen als harpdocente aan de Zeeuwse Muziekschool. Met weemoed verliet zij haar studentenstad en het Brabantse land en verhuisde naar Middelburg om daar nieuwe uitdagingen aan te gaan. Momenteel geeft ze harples op de locaties Goes en Middelburg. Ze verzorgt kinderprojecten in de klas en projecten 'luisteren naar muziek' voor hoogbejaarden en dementerende ouderen. Daarnaast geeft ze cursussen muziekgeschiedenis voor volwassenen. Naast het lesgeven is Dorine nog altijd actief op uitvoerend gebied. Ze verleent haar medewerking aan onder andere ensembles en koren.
Dorine is getrouwd met Rogier en samen hebben ze een zoontje van bijna 11 maanden.

Stadhuismuseum Zierikzee

Het Stadhuismuseum Zierikzee vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving en dankt zijn naam aan het gebouw waarin het is gehuisvest: het voormalige stadhuis van Zierikzee. Het grootste deel van dit gebouw is ruim 450 jaar oud. Een deel dateert zelfs uit de periode 1250-1350. De aantrekkingskracht schuilt vooral in de fraaie collectie, de moderne presentatie en het bijzondere gebouw.
Het museum wil bezoekers informeren, maar vooral ook verrassen. Wij verwelkomen u graag voor een bezoek. U kunt bij ons terecht van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 uur en op zondag van 13.00-17.00 uur. In juli en augustus is het museum ook geopend op maandag van 11.00-17.00 uur.

Meer informatie
Meer weten? Neem dan een kijkje op www.stadhuismuseum.nl. U vindt het museum aan de Meelstraat 6-8 in Zierikzee.

Lees verder in de digitale editie

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten