Vitro Plus is helemaal klaar voor de toekomst

Vitro plus in Burgh-Haamstede heeft een totaal nieuw opkweek systeem voor varens ontwikkeld waarbij planten volledige gecontroleerd op een zeer efficiënte wijze worden opgekweekt tot semi afgeharde stekken.

BURGH-HAAMSTEDE - Het systeem is afgeleid van de weefselkweek zoals deze al bijna dertig jaar bij vitro plus wordt uitgevoerd maar behoeft aangepaste groeiomstandigheden. Hiervoor is een aparte loods ingericht tot de meest moderne meerlaagse kweekfabriek die men kan voorstellen.
Door gebruik te maken van trollies voorzien led platen, die in samenwerking met REVEB zelf ontwikkeld zijn is, de opkweekcapaciteit per m3 wel twintig tot dertig keer hoger dan wanneer dit in een traditionele kas plaatsvindt. Met de nieuwste koel en luchtbehandelingsinstallaties wordt er voor een gegarandeerd controleerbaar klimaat gezorgd. Naast deze kweekhal is een productieruimte ingericht waarbij de planten volautomatisch worden geproduceerd. Tevens is er een weefselkweeklaboratorium ondergebracht waarin Vitro Research gedegen onderzoek kan doen aan nieuwe soorten, protocollen en nieuwe innovatieve processen.
Met deze mooie uitbreiding heeft Vitro Plus zich weer klaar gemaakt voor de toekomst waarbij er continu gestreefd wordt om voorop te blijven lopen in de varen wereld.

Kijk voor meer informatie over Vitro Plus op

www.vitroplus.nl

Meer berichten