Logo onseilandschouwen.nl


Controle alcoholverkoop aan minderjarigen

Op donderdag 8 februari zijn in totaal acht supermarkten en slijterijen op Schouwen-Duiveland gecontroleerd op het verstrekken van alcoholhoudende drank aan minderjarigen. Bij deze controles zijn mysteryshoppers ingezet.

Bij zeven bedrijven was het resultaat van de controle in orde. De minderjarige mysteryshoppers konden geen alcoholhoudende drankjes kopen. Bij één slijterij was dit wel het geval. Deze slijter krijgt - conform het nieuwe preventie en handhavingsbeleid alcohol en jeugd - voor deze overtreding een formele waarschuwing. Verder zal er dit en komend jaar aanzienlijk vaker bij deze slijter gecontroleerd worden

Ten opzichte van voorgaande jaren is de uitslag van deze controle positief te noemen. Bij eerdere controles werd door circa vijftig procent van de bedrijven de regels overtreden.
Burgemeester Rabelink laat weten blij met deze ontwikkeling te zijn. 'Het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren is een blijvend aandachtspunt voor de gemeente Schouwen-Duiveland. Het is goed om te zien dat steeds meer bedrijven dit onderschrijven en zich houden aan de geldende regels".

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox