Kletskousen is een initiatief van studenten om Zeeland weer op de kaart te zetten. Tekst en foto: Femke Vegt.
Kletskousen is een initiatief van studenten om Zeeland weer op de kaart te zetten. Tekst en foto: Femke Vegt. (Foto: Femke Vegt )

Sokken voor Zeeland, door HZ studenten ontworpen

Kletskousen? Dan denken we al snel aan iemand die veel praat, maar deze zijn toch heel anders, namelijk echte Zeeuwse sokken!

ZEELAND - Studenten van verschillende opleidingen aan de Hogeschool Zeeland kwamen samen met het idee. Zeeland moet terug op de kaart onder jongeren.

De laatste jaren gaat het aantal jongeren in de provincie achteruit. Hoewel University College Roosevelt in Middelburg en de Hogeschool veel jonge studenten trekken, vertrekken de échte Zeeuwen naar de Randstad of verder. Om daar een beetje verandering in te brengen kwamen studenten van Student Company, onderdeel van de Hogeschool Zeeland na stevig brainstormen met het initiatief Kletskousen.

Sokken in vrolijk blauw met rood, met een eigen Zeeuwse identiteit. Aangezien bijzondere, felgekleurde sokken de laatste tijd hun comeback hebben gemaakt, komen de Zeeuwse sokken precies op het juiste moment. De studenten hopen dat de Zeeuw de sokken met trots kan dragen. Ze vliegen als warme broodjes over de toonbank, want de eerste honderd paar zijn al verkocht, en de tweede honderd zijn op dit moment in de maak. De sokken zijn er in de maten 35 tot en met 46.

De Kletskousen kosten 12,50 euro per paar en zijn te bestellen via de Facebookpagina Kletskousen en via studentcompanybilgi@gmail.com.

Meer berichten