Zaterdag 3 maart 2018 is het een beetje 'Tussen Kunst en kitsch' in het Stadhuismuseum Zierikzee, met Bernard van Noordwijk.
Zaterdag 3 maart 2018 is het een beetje 'Tussen Kunst en kitsch' in het Stadhuismuseum Zierikzee, met Bernard van Noordwijk. (Foto: PR)

Tussen kunst en kitsch in het Stadhuismuseum

Zaterdag 3 maart 2018 is het een beetje 'Tussen Kunst en kitsch' in het Stadhuismuseum Zierikzee: Bernard van Noordwijk is van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig om boeksloten en boekbeslagen te determineren. Heeft u een klein kerkboek of missaaltje (geen grote statenbijbels) met gouden of zilveren sloten of beslag waar u meer over wilt weten? Kom langs!

ZIERIKZEE - Van Noordwijk is een autoriteit op dit gebied. Een deel van zijn collectie (kerk)boeken met zilver en goud is op dit moment te zien in de tentoonstelling Zilver van kaft tot kaft. Zelf geen boekjes liggen met gouden of zilveren beslagen of sloten? Dan bent u natuurlijk gewoon van harte welkom om de tentoonstelling te bekijken met mogelijk een toelichting van de heer Van Noordwijk.
Bernard van Noordwijk (Rotterdam, 1 juni 1934) bouwt sinds 1965 samen met zijn echtgenote aan de Van Noordwijk Collectie: antieke boekjes met zilveren en gouden sloten en beslag. Van Noordwijk heeft zich ten doel gesteld om zijn kennis over ornamentiek, oorsprong en functie van het zilver- en goudwerk te delen met musea, universiteiten en bibliotheken. Eerder is hij een langdurige samenwerking aangegaan met de Vrije Universiteit en het Bijbels Museum, beide te Amsterdam, waar een aantal van zijn kerkboeken onderdeel uitmaakt van de permanente presentatie. Van Noordwijk weet met zijn collectie internationaal de pers te bereiken.
Tot en met 1 april 2018 toont het Stadhuismuseum in de tentoonstelling Zilver van kaft tot kaft voor het eerst op Schouwen-Duiveland ruim 100 boeken uit de Van Noordwijk Collectie, alle voorzien van edelmetalen decoratie.
Meer weten? Neem dan een kijkje op

www.stadhuismuseum.nl

Meer berichten