iedereen kan meefietsen
iedereen kan meefietsen (Foto: Johan vd Heijden)

Fiets mee met de Delta Ride!

De opbrengst van de tiende Delta Ride for the Roses, die dit jaar op 9 en 10 juni vanuit Goes en Terneuzen op het programma staat, wordt besteed aan onderzoeken naar hersenkanker.


Elk jaar wordt in Nederland bij circa 1.200 mensen een kwaadaardige hersentumor vastgesteld. Het merendeel is tussen de 50 en 75 jaar. Hersentumoren zijn daarmee de 15e meest voorkomende kankersoort. Mannen krijgen iets vaker een hersentumor dan vrouwen. Helaas is de overlevingskans van hersentumoren niet hoog: 25% van de mensen met een kwaadaardige hersentumor zijn 5 jaar na de diagnose nog in leven. Na 10 jaar is dat slechts 15%. In 2016 overleden 883 mensen aan een kwaadaardige hersentumor. Onderzoek is dus hard nodig. Die onderzoeken vinden in diverse Nederlandse universitaire ziekenhuizen plaats. Het KWF bepaalt welke onderzoeken met betrekking tot hersenkanker subsidie ontvangen.

Ook de opbrengst van de landelijke Ride for the Roses die op 9 september van dit jaar wordt gereden, zal terecht komen bij geselecteerde onderzoeken naar hersenkanker.

Meer berichten