Tweede Kamerlid te gast op ons eiland

Op zaterdag 3 maart is Corinne Ellemeet, lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks, te gast op Schouwen-Duiveland. De onderwerpen waar Corinne zich mee bezig houdt zijn onder andere cultuur, zorg en gezondheid. Zo heeft zij vorige week de initiatiefwet gepresenteerd tegen de marktwerking in de zorg en was zij zondag te zien in het tv programma Buitenhof over de abortuspil. 

ELLEMEET - Het programma van haar bezoek begint bij de straô in Ellemeet. De straôviering is een jaarlijks terugkerend dorpsfeest waarbij de voeten van de paarden in zee worden "gewassen" en is onlangs erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Corinne Ellemeet vindt het van bijzonder belang dat deze traditie als cultuurgoed is erkend en ziet er naar uit de Strao in Ellemeet mee te maken. 
In de middag brengt Corinne Ellemeet een bezoek aan Zierikzee, waar GroenLinks actie voert voor een betere toegankelijkheid in de stad voor rolstoelen. Onlangs heeft Corinne Ellemeet via Kamervragen de gebrekkige rolstoeltoegankelijkheid van het openbaar vervoer aan de orde gesteld. Rolstoeltoegankelijkheid verdient veel meer aandacht. Via de actie in Zierikzee wil GroenLinks dat nog eens benadrukken. Het blijkt dat veel locaties en winkels niet of moeilijk toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, ook in Zierikzee. Een ieder wordt uitgenodigd dit zelf te ervaren door in een van de rolstoelen een rondje Zierikzee te rijden. Voor het zo ver is, brengt kamerlid Ellemeet van 13.30 – 14.30 uur een bezoek aan woonzorgcentrum De Wieken om met bewoners en personeel ervaringen en aandachtspunten in de zorg te delen.
 

Meer berichten