Rechts chef-kok Michael van der Kroft, links Jeroen Hoep junior, bezig met de bereiding van inktvisnoedels met cantharellen. FOTO: Anneke Flikweert
Rechts chef-kok Michael van der Kroft, links Jeroen Hoep junior, bezig met de bereiding van inktvisnoedels met cantharellen. FOTO: Anneke Flikweert (Foto: Anneke Flikweert)

Combinatie van eten op hoog niveau én lekker uit zijn

Noedels van inktvis, met een uienbouillon en cantharellen. Een hartige macaron en een Frans cakeje met kaasvulling. Morgen, 9 maart, kunnen de eerste gasten aanschuiven bij Petit Kitchen&Bar aan de Oudestraat 2 in Bruinisse.

door Anneke Flikweert

BRUINISSE - In de afgelopen tijd werd er koortsachtig gewerkt om Petit Kitchen&Bar helemaal nieuw uit het doosje te krijgen. Het pand waarin het voormalige café huisde werd volledig gestript: alleen de muren bleven staan. Petit Kitchen&Bar heet de nieuwe horecazaak, die gerund gaat worden door Jeroen Hoep junior, daarbij geadviseerd door zijn zus Patricia en zwager Martin van Galen, van Hotel BRU. Chef-kok Michael van der Kroft gaat ervoor zorgen dat de gasten Nederlandse, verse producten op hun bord gaan krijgen, bijgestaan door gastvrouw Emy Koster.

Op de muren van het sfeervolle restaurant hangen allerlei briefjes met combinaties van gerechten. "De kok is bij wijze van spreken al vier menu's verder," grinnikt Patricia. Chef-kok Michael stond in de keukens van onder andere Aloha en Tosca in Rotterdam en Meliefste in Wolphaartsdijk. Samen met Jeroen junior was hij in de afgelopen dagen al bezig met de mise-en-place: de voorbereidende werkzaamheden. Midden in de keuken een reusachtige pan op het vuur, waarin een bouillon langzaam aan het indikken is. "Het wordt luxer dan mensen misschien verwachten," legt Patricia uit. "En tegelijkertijd blijft het wél betaalbaar. Petit gaat echt staan voor een gezellige avond uit: lekker eten of borrelen en ondertussen bijpraten. De keuken staat voorop: mensen kunnen ook zien wat er in de keuken gebeurt en chef-kok Michael zorgt voor nieuwe smaaksensaties, een nieuwe manier van koken én presenteren." "Het wordt een avondvullende belevenis," vult gastvrouw Emy aan. "Ik leg, naar wens, uit aan mensen wat ze geserveerd krijgen en zo neem ik ze eigenlijk mee op een soort culinaire reis door Nederland."

Petit ziet er gezellig uit, met deels een stuk oude muur die behouden kon worden, maar ook veel warme, donkere natuurtinten. Beneden is er een gedeelte met tafels waaraan gegeten kan worden en een ander deel met hogere tafels, met een wijnbarfunctie. Emy: "Een glas wijn, een speciaal bier, een cocktail met luxe hapjes zoals gedroogde ham, een kaasplankje of huisgemaakte paté." Boven is een vide, met uitzicht op de benedenverdieping en de open keuken. Patricia en Emy: "We willen gasten een gezellig avondje uit bieden, ook ná het eten, met een goed gesprek. Het is een combinatie van eten op hoog niveau en een leuke plek om uit te zijn. En dan hopen we dat mensen het zó leuk vinden dat ze de oppas nog een uurtje extra bijboeken." "De bedrijven van broer en zus zullen elkaar mooi aanvullen, voor ons is de cirkel nu rond," zegt Patricia.

De gasten kunnen kiezen uit een tasting menu van 4,5,6 of 7 gangen, maar ook à la carte is mogelijk, met een variatie op het tasting menu en aangepaste porties. De kaart wordt bijna tweewekelijks gewisseld, zodat gasten elke maand weer andere verrassende gerechten gepresenteerd krijgen.

Petit Kitchen&Bar opent op 9 maart 2018 haar deuren. De gerechten worden grotendeels bereid met verse producten uit de directe omgeving, zoals van de lokale groenteboerin, visser en slager. Petit biedt een tasting menu van vier tot zeven gangen, maar ook à la carte dineren is mogelijk. Reserveringen 0111-820397.

 

Meer berichten