Gerard van Damme onderhoudt met de Stichting  Zeeuwse Klederdracht al sinds 2011 goede contacten met het consulaat in Kleef. FOTO: Carrie Frederiks
Gerard van Damme onderhoudt met de Stichting Zeeuwse Klederdracht al sinds 2011 goede contacten met het consulaat in Kleef. FOTO: Carrie Frederiks (Foto: Carrie Frederiks)

Zeeuwse ondernemers naar Duitsland

Tijdens de komende koningsreceptie op 24 april in het Duitse Kleef (Kleve), wil honorair consul Freddy Heinzel Zeeuwse producten centraal stellen. Dé kans voor ondernemend Zeeland om regionale producten op een portemonnee-vriendelijke manier te presenteren.

ZEELAND - Gerard van Damme, van de Stichting Zeeuwse Klederdracht (STZK) heeft sinds 2011 contact met Freddy Heinzel. "Wij bezoeken al zeven jaar de koningsreceptie in het Nederlandse consulaat in Kleef met meisjes in klederdracht . Dat is altijd een groot succes. We nemen dan regionale producten als babbelaars, bolussen, oesters, bier en wijn mee. Vorig jaar vertelde de heer Heinzel dat hij in 2018 producten uit Zeeland centraal wil stellen."

Eén van de taken van het consulaat is het bevorderen van Nederlandse economische activiteiten in Duitsland door het ter beschikking stellen van het (Duitse) netwerk. Daarbij behoort ook het zoeken en vinden van ingangen die anders wellicht gesloten blijven. Noordrijn-Westfalen wordt gekenmerkt door intensieve economische betrekkingen met Nederland. Het is een enorm gebied waar veel zaken gedaan worden.

Van Damme: "De consul zelf is voorzitter van een club waar zo'n 130 ondernemersorganisaties bij aangesloten zijn. Tijdens de koningsreceptie in Kleef wil hij Zeeuwse producten promoten en laten proeven. In eerste instantie gaat het om de bekende zaken als oesters, mosselen en kreeft maar er zijn meer regionale producten dan je zou denken: zeewier, mesheften, bonbons, vleesproducten, noem maar op." Voor kleine ondernemingen is een stand van tienduizenden euro's op een beurs vaak niet haalbaar. De consul bekijkt hoe hij binnen zijn budget zoveel mogelijk ondernemers de mogelijkheid kan bieden zich te presenteren in de Noordrijn-Westfaalse grensregio.
Tijdens de koningsreceptie houdt minister-president Kraft van Noordrijn-Westfalen de openingsspeech. Ook wordt er veel aandacht van de pers, en dan met name de culinaire verslaggevers, verwacht.

Belangstellenden die hun producten tijdens de koningsreceptie op dinsdag 24 april willen presenteren kunnen zich tot 14 maart aanmelden. Ook op maandag 18 juni is er een activiteit ten behoeve van productiepromotie voor ondernemingen. Aanmelden: Gerard van Damme; 0113 231755 of stzkgoes@gmail.com. Informatie: www.stzk.nl

Meer berichten