Foto: stock

Feel Good Friday en Ronde van Bruinisse

In aanloop naar de Roparun organiseert Bru's Running Team diverse evenementen. Op zaterdag 24 maart is er de Ronde van Bruinisse en bijna een week later staat op vrijdag 30 maart Feel Good Friday op het programma.

BRUINISSE - De ronde van Bruinisse is niet alleen een wielerwedstrijd, maar reeds jaren ook het hardloopevenement van Bru. Er zijn verschillende afstanden voor de recreatieve loper: 5, 10 en 21 kilometer. Het startschot van de halve marathon is 12.00 uur, de 5 en 10 km starten om 13.00 uur. Ook is er om 12.15 uur een kidsrun van 1,5 km. Inschrijven en startnummer ophalen kan in de kantine van sportpark Volharding (Bruse Boys) tussen 10.30 en 11.30 uur. Daar kan men ook gebruik maken van de kleedruimte en douches. De organisatie wil dit evenement laagdrempelig houden, zodat iedereen die wel eens loopt kan deelnemen. Het gaat zeker niet alleen om de snelste tijd. Meedoen is belangrijker! De route gaat langs een prachtige route, voor een groot gedeelte buitendijks, langs de Oosterschelde. Er staat altijd een windje welke verkoelend is bij hoge temperaturen, maar ook koud en guur kan zijn bij winterse dagen. De organisatie van het evenement is een samenwerkingsverband tussen Wielercomité Bruinisse, AV Delta Sport en Bru's Running Team.

Feel Good Friday op Goede Vrijdag is een benefietavond ten bate van de Roparun. Deze wordt gehouden in café 't Veerhuis aan de Havenkade. Het wordt een gezellige avond waar publiek kan kennismaken met het team van 2018 en het gevoel van de Roparun. Tijdens de avond worden de aanwezigen op een creatieve manier met muziek en beelden meegenomen in wat de Roparun eigenlijk is, onder het motto "Do good, feel good". Het is bedoeld om mensen enthousiast te maken voor het goede doel, maar ook om nieuwe hardlopende sporters aan te trekken voor volgend jaar. Er zijn hapjes en twee dj's zullen het goede gevoel muzikaal overbrengen op het publiek. Het event is toegankelijk voor 18+, de entree is 5 euro. De opbrengst van de avond gaat naar het goede doel.

De Roparun vindt plaats in het pinksterweekeinde, van 19 tot en met 21 mei. Alle voorbereidingen daarvoor zijn reeds in volle gang. Team 156 – het nummer waaronder Bru's Running Team de Roparun loopt – start dit jaar wederom vanuit Hamburg en finisht op 2e pinksterdag in Rotterdam. Het team bestaande uit 24 hardlopers en begeleiders neemt dan voor het 11e achtereenvolgende keer deel aan de Roparun. Maar liefst 561 kilometer moet er worden afgelegd op weg naar de Coolsingel in Rotterdam. U kunt het team en daarmee de goede doelen van de Roparun steunen via de site van Bru's Running Team, www.bru.nu/runningteam of direct via www.roparun.nl.

Meer berichten