Muziek zorgt voor levendigheid en Brouwershaven heeft natuurlijk een schitterende haven als locatie daarvoor.
Muziek zorgt voor levendigheid en Brouwershaven heeft natuurlijk een schitterende haven als locatie daarvoor. (Foto: Anneke Flikweert)

'We willen laten zien dat we trots zijn op onze stad'

Er zit muziek in Brouwershaven, deze zaterdag voor Pasen. De campings gaan weer open, de boten worden te water gelaten. Een prachtig moment om het seizoen te beginnen met gezelligheid en muziek.

door Anneke Flikweert

BROUWERSHAVEN - In het afgelopen jaar staken verschillende inwoners, ondernemers en verenigingen de koppen bij elkaar en besloten ze een aantal kleinschalige evenementen te organiseren om de charme van Brouw te benadrukken. "Er is een positieve flow," constateren Debby Hanse en Jacquelina MacKay, voorzitter en vice-voorzitter van de ondernemersvereniging. "Vorig jaar bedachten we dat er veel vrouwelijke ondernemers in Brouwershaven zijn," vertelt Antoinette Laheij. "We wilden als vrouwen onder elkaar ervaringen en expertise uitwisselen, maar al pratend kwamen we erachter dat dat toch niet handig was. Dus schoven we aan bij de ondernemersvereniging. Daarnaast liep vanuit de Stadsraad Brouwershaven het hele traject van de Stadsvisie en zo was er dus ineens van alles gaande." "Het is belangrijk dat de ondernemers ook hun steentje bijdragen, zij vormen de ruggengraat," vult Iman Padmos aan. Dat Brouwershaven klein en overzichtelijk is, maar tegelijkertijd een echte stad, met tal van ondernemers, heeft zijn voor- en nadelen. "We hebben korte lijnen hier. Het is tijd dat we Brouwershaven ook op de kaart zetten met leuke evenementen."
Aan de ene kant zijn er de kortetermijnplannen voor leuke activiteiten door het jaar heen en wordt de omgeving van de Markt en de haven mooi aangekleed voor het zomerseizoen. Vanuit de Stadsvisie wordt dit jaar al een aantal verbeterpunten uitgevoerd, die Brouwershaven al snel een mooier aanzien zullen geven. Aan de andere kant is de uitwerking van de stadsvisie een zaak van langere adem. "Je voelt dat er iets gaat gebeuren. We willen graag onze schouders eronder zetten en ervoor gaan. De energie komt nu van allerlei kanten samen. We willen laten zien dat we trots zijn op onze stad."
Door het jaar heen zijn er grotere en kleinere initiatieven: Koningsdag, zeilwedstrijden op de Grevelingen, zomermarkten, muziek op de Markt en natuurlijk de Brouwse Dag. "Muziek zorgt voor levendigheid en we hebben hier natuurlijk een schitterende haven als locatie daarvoor. Het gaat om de combinatie locatie, muziek, eten en mensen. We willen ons verbinden en samen laten zien hoe leuk het hier is. Zodra we met onze plannen kwamen, haakten allerlei ondernemers daar enthousiast op in. Zo bevorderen we samen de leefbaarheid in Brouwershaven. De nieuwe website, www.brouwershaven.nu, geeft een goed beeld van ons stadje, met korte teksten en een mooi filmpje, waar we best trots op zijn. De nadruk ligt op het historische karakter, de nabijheid van de Grevelingen en natuurlijk de imposante kerk. Er is hier zoveel moois te zien en te beleven."
Hoog tijd dus om een bezoekje aan Brouwershaven te brengen deze zaterdag. Ook de Grote of Sint Nicolaas is open deze vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur, met de verlengde tentoonstelling over de Watersnoodramp.

Meer berichten