Foto: Arno Zwetsloot

Meedoen met de scouts

De komende weken zetten de scouts van de Kaninefatengroep in Burgh-Haamstede de deuren van hun clubhuis wijd open voor iedereen die kennis wil maken met scouting. Scouting staat voor plezier, vriendschap, samen dingen doen en er stiekem ook nog wat van leren. Bij de Kaninefatengroep is dat niet anders.

BURGH-HAAMSTEDE - Al dik 70 jaar organiseert de groep leuke, leerzame en uitdagende activiteiten voor jongeren uit Burgh-Haamstede en wijde omgeving. Ieder weekend zijn er opkomsten waarbij er voor iedere leeftijdsgroep (speltak) een passend programma is. Kinderen van ruim 6 tot 11 jaar (groep 3 t/m 7) heten welpen en spelen in de Jungle. Ze doen spelletjes, knutselen en natuurlijk de typische scoutingdingen als knopen, speurtochten en vuur stoken. Tussen 11 en 15 jaar (groep 8 t/m klas 3) heten kinderen scouts. Zijn doen de programma's in kleinere groepjes die patrouilles heten. Door samenwerken worden de opkomsten gedaan. Scoutingtechnieken, maar ook spelletjes staan veelvuldig op het programma. Jongeren van 15 tot 18 jaar zijn explorers. Zij bedenken hun programma zelf en voeren die met hulp van hun begeleiding uit. Ook voor jong-volwassenen van 18 tot 21 jaar is er een groep. Zij heten roverscouts en regelen hun activiteiten zelf, van het bedenken tot het uitvoeren van de programma's. Naast alle reguliere opkomsten doen alle speltakken ook regelmatig mee aan regionale activiteiten, waarbij ze kennis maken met hun leeftijdsgenoten van andere Zeeuwse scoutinggroepen. En wat zou scouting zijn zonder kampen? Ook die zijn voor alle speltakken op het programma terug te vinden. Van een nachtje slapen in het eigen clubhuis tot een week kamperen in het buitenland, het kan allemaal.

Alle activiteiten worden georganiseerd door het leidingteam, waarvan de meeste zelf alle speltakken hebben doorlopen. Het groepsbestuur zorgt er voor dat de activiteiten goed georganiseerd kunnen worden. Vrijwel alle activiteiten vinden plaats bij het eigen, aan de Zeepeduinen gelegen clubhuis Weest Paraat, WG Bootlaan 8 in Burgh-Haamstede.

De komende weken zijn belangstellenden (nog meer dan anders) welkom mee te doen met onze activiteiten. Er kan vrijblijvend meerdere malen worden meegedaan. De agenda:

7 april: open dag bij het clubhuis van 13.00 tot 16.00 uur met o.a. kampvuur en hindernisbaan.
14 en 21 april: reguliere opkomsten bij het clubhuis met bijzondere programma's. Welpen van 13.00 tot 15.00 uur, overige speltakken van 15.30 tot 17.30 uur.
27 april: aanwezig bij Koningsdagviering op de Beatrixweide met o.a. vlaghijsen, sierknopen en minipionieren.

Kijk voor meer informatie op www.scoutingwesterschouwen.nl, Facebook/Instagram: Kaninefatengroep, Twitter: @kaninefatengr of mail naar info@scoutingwesterschouwen.nl.

Meer berichten