Foto: Anneke Flikweert

'Expeditie Robinson is mijn droom'

Het bleef spannend tot op het laatst, maar afgelopen maandagochtend hoorde Sonny Verspoor (28), vroegere inwoner van Bruinisse, dat hij door is naar de castingronde van Expeditie Robinson.

door Anneke Flikweert

BRUINISSE - "Ik zette mijn wekker om 9.00 uur, want mijn concurrent liep gisteren nog 800 stemmen achter, maar liep inmiddels hard in. Uiteindelijk eindigde ik op de vierde plek, van de zeven die deze week door mochten. Voor mijn filmpje The Riddle haalde ik 2465 stemmen. Een maat van mij schoot het filmpje, terwijl ik aan het klauteren was in een natuurgebied. Ondertussen stelde hij mij vijf vragen, die ik tevoren niet wist. "Hoeveel is 16 keer 9?" en "Hoe lang deed je over de marathon?" Vervolgens moest ik zoveel mogelijk stemmen op mijn filmpje zien te behalen. Ik deed een oproep via Facebook en er is geflyerd in Goes. Zaterdag liep ik met een ander maatje in de stad rond met een iPad, om mensen ter plekke op mij te laten stemmen."

De castingronde zal ergens eind april plaatsvinden op een geheime locatie. De uitverkorenen krijgen daar deze week bericht over. In totaal gaan er 100 kandidaten door naar de castingronde, waarvan er 7 door mogen. Sonny, nuchter: "Ik heb dus een kans van 7 procent. Ik verwacht dat de redactie een brede selectie zal maken, met een evenwichtige verdeling van mannen en vrouwen, sportieve en minder sportieve deelnemers. Ik heb de anderen wel even bekeken: er zijn modellendames en brede mannen, zag ik al. Ik hoop dat er weinig mannen van mijn soort en leeftijd zijn."

Sonny zat als kind op OBS De Meerpaal in Bruinisse, aansluitend ging hij naar het Goese Lyceum. Toen hij 13 was verhuisde hij met zijn ouders en broertje naar Kloetinge. Na het vwo deed hij zijn bachelor revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in Antwerpen en de master pediatrie aan de Universiteit van Leuven. Vijf jaar geleden studeerde hij af. Op dit moment werkt hij als gespecialiseerd kinderfysiotherapeut in een grote praktijk, Fysiokids, in de buurt van Rotterdam. Sonny: "Het is heel gevarieerd werk: de ene keer behandel ik een baby van twee weken en daarna weer een puber van 16. Ik vind het heel mooi werk, waarin ik echt iets kan betekenen. Kinderen zijn nog zo puur." Al van jongs af aan keek Sonny Expeditie Robinson en zijn droom was ooit mee te doen. "Op een gegeven moment stapten ze over op bekende Nederlanders en toen was mijn kans verkeken. Toen er vorig jaar ineens weer onbekende Nederlanders mee konden doen, dacht ik gelijk: 'Ik ga het gewoon proberen' en ik stuurde een filmpje in. Mijn ambitie is om op een eiland te zitten en daar te overleven. En daarnaast heb ik nog andere plannen genoeg."

Meer berichten