'Ik ben heel veelzijdig en doe aan meerdere disciplines van de paardensport, dit is ook waarom ik eventing zo leuk vind.'
'Ik ben heel veelzijdig en doe aan meerdere disciplines van de paardensport, dit is ook waarom ik eventing zo leuk vind.'

Anne Fleur wil een Zeeuwse titel behalen binnen de paardensport

Wie ben je?
Anne Fleur Bezemer
Wat is je leeftijd?
17 jaar
Waar woon je?
Burgh-Haamstede
Wat voor school zit je?
HBO Bedrijfskunde op de Hogeschool Rotterdam
Wat voor sport doe je?
Paardrijden; dresuur, springen en eventing

Waar blinkt jij in uit?
Ik ben heel veelzijdig en doe aan meerdere disciplines van de paardensport, dit is ook waarom ik eventing zo leuk vind. Dit is een samengestelde wedstrijd waarbij eerst een dressuurproef, hierna een springparcours en als laatste een cross wordt afgelegd. Ik ben hiermee begonnen omdat ik er erg nieuwsgierig naar was en het leek mij erg leuk, toen heb ik eerst een paar lessen gereden en ben heb ik daarna mijn debuut gemaakt met mijn pony Silver.

Wat maakt jouw sport zo leuk?

Het kan lastig zijn om samen te werken met een dier, er kan op een wedstrijd namelijk veel mis gaan en hier moet je snel op improviseren. Het is leuk om een paard of pony veel bij te leren en hier goede resultaten mee te bereiken.

Wat is je sportherinnering?

Toen mijn pony en ik onze tweede eventingwedstrijd reden zijn wij gelijk al Zeeuws reserve kampioen geworden. Ook heb ik 3 jaar meegereden in het zestal van de Schouwse Ruiters, wij zijn 3 keer naar het NK geweest en hebben 2 zilveren en een bronzen medaille binnen gesleept.

Hoeveel uur train je ?
Meestal 3 of 4 keer in de week rijden en verder ben ik druk met het verzorgen van de paarden en pony's

Hoe combineer je sport?

Mijn moeder en zusje rijden ook, dus als ik het druk heb helpen zij . Ik heb net de overstap gemaakt naar de paarden met mijn nieuwe paard Spiros Pointer. Mijn pony rijd ik heel soms, wij hebben binnenkort onze laatste wedstrijd.

Hoe zie je de toekomst?

Binnenkort maak ik mijn debuut in de wedstrijdring. Ik hoop aan het einde van dit jaar M1 dressuur, L springen en B eventing te kunnen rijden. Verder is mijn doel om een keer een Zeeuwse titel te behalen en individueel op het NK te rijden.
Ik wil mij ook selecteren voor de belofte van de KNHS Zeeland. Ik hoop dat mijn zusje Emme Lotte dit jaar met Silver zal starten en samen net zoveel plezier en succes zullen behalen als ik met hem heb behaald.

Meer berichten