Bevrijdingsfestival Vlissingen: gemoedelijk, sfeervol en vlak aan zee. Foto: PR Cultuurwerf / Lex de Meester
Bevrijdingsfestival Vlissingen: gemoedelijk, sfeervol en vlak aan zee. Foto: PR Cultuurwerf / Lex de Meester (Foto: Conny den Heijer)

Sfeer proeven op Bevrijdingsfestival

Vlissingen -  Bij geen van de 14 Bevrijdingsfestivals in Nederland komen jaarlijks zoveel festivalgangers terug als naar die in Vlissingen. De redenen zijn duidelijk: vanwege de gemoedelijke sfeer en het feit dat er zoveel te doen is in de binnenstad. Ook dit jaar valt er op zeven podia weer van alles te beleven voor jong en oud. Van een obstakelrace tot trance.

Het bezoekersaantal van het festival loopt al jaren gestaag op, in 2017 waren het er inmiddels 35.000. Door de verspreiding van de locaties door de binnenstad loop je elkaar niet voor de voeten al zal het ook dit jaar op de ene plek wat drukker zijn dan op de andere.

Artiesten en activiteiten

Naast optredens van onder andere The Kik, Fedde Le Grand, STUK, Memphis Maniacs, Broederliefde en vele anderen staan er ook weer de nodige kramen in de doorloop van het Bellamypark naar de Spuikom en in de Lange Zelke. Daar zijn inhoudelijke activiteiten zoals een 'fake news area' waar je kunt zien hoe het met je privacy gesteld is. Want wat weet iedereen van jou? In de kraam van de World Peace Flame kun je met de aankoop van een t-shirt met de tekst 'Ik ga voor vrede' doneren voor de oprichting van het Wereldvredesvlam monument die in september op het Bellamypark verrijst. Er is speciale aandacht voor 'Vrijheid met een beperking'. Alpineskiër op een zitski en wakeboarder Kees-Jan van der Klooster uit Vlissingen maakt zich sterk voor mensen met een beperking. Hij laat je beleven hoe het is om blind of rolstoelgebonden te zijn in de vorm van een obstakel parcours met speciale bril en rolstoel.

Kortom, een dag om te genieten. Van artiesten, activiteiten, Pop aan Zee, de Silent Disco, diverse horecagelegenheden, een kinderdisco, cartoons als wapens van verzet, trance, hiphop-, funk- en soulmuziek, en het 100% NL meezingfeest. Dat alles in de bruisende binnenstad, vlak aan zee. Kijk voor het programma-overzicht op:

www.http://bevrijdingsfestivalzeeland.nl

 

 

Meer berichten