Logo onseilandschouwen.nl


Omroep Zeeland herdenkt en viert vrijheid

OOst - Souburg - Omroep Zeeland staat in het weekend van 4 en 5 mei in het teken van herdenken en het vieren van vrijheid. Een overzicht van wat Omroep Zeeland brengt via radio, televisie en online.

Vrijdag 4 mei

Omroep Zeeland is om 20.00 uur op radio en televisie twee minuten stil. Op televisie zenden we aansluitend op die twee minuten stilte het programma Ereveld vol Leven uit. In dit gezamenlijk programma van Omroep Gelderland, L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland zien we beelden van de herdenking in Loenen met verhalen van nabestaanden. Vanaf 20.30 uur is de documentaire 'Een echte Peereboom' van Rebecca van Wittene te zien. Aan de hand van persoonlijke filmbeelden van Max Peereboom  wordt de geschiedenis van de Joodse familie Peereboom gereconstrueerd. De documentaire wordt om 22.00 uur herhaald.

Zaterdag 5 mei

Op zaterdag 5 mei zendt Omroep Zeeland vanaf 11.00 uur de Van Randwijklezing in Vlissingen live uit op televisie, de website en Facebookpagina van Omroep Zeeland. De lezing wordt dit jaar gegeven door Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Vandermeersch zal spreken over 'waarom de journalistiek onder vuur ligt en dat (ook) zichzelf moet aanrekenen'. Ook is er volop aandacht voor het Bevrijdingsfestival Vlissingen op de radio en via de online kanalen van Omroep Zeeland. Om 20.30 en 22.00 uur wordt de documentaire 'Een Achterhuis in Axel' van Rebecca van Wittene uitgezonden. Deze documentaire gaat over de Joodse Maurits Schaap die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduikt in Axel. 

Zondag 6 mei

Ook op zondag 6 mei staan we in de programmering stil bij de vrijheid. De documentaire 'Roestige reus geeft zich gewonnen' wordt zondag om 20.30 en 22.00 uur uitgezonden. De film gaat over de berging van de Duitse Mijnenlegger in het Veerse Meer in het najaar van 2013. 

Maandag 7 mei

De ook in de uitzending van Evenement van de Week staat onze vrijheid centraal. In dit programma gaan bezoekers van het Bevrijdingsfestival met elkaar in gesprek over het thema vrijheid. Het televisieprogramma Evenement van de Week is maandag vanaf 17.15 uur te zien en wordt elk half uur herhaald.
 

Meer berichten
Shopbox