Mindful Run is geen hardlooptraining en gaat het niet om doelen of prestaties. FOTO: Andy Astfalck
Mindful Run is geen hardlooptraining en gaat het niet om doelen of prestaties. FOTO: Andy Astfalck (Foto: Andy Astfalck)

Mindful Run stelt genieten bij hardlopen centraal

Mindful Run is geen hardlooptraining en gaat het niet om doelen of prestaties. Bij deze sterk in opkomst zijnde looptechniek staat het genieten centraal; van zowel het (hard)lopen als van de mooie omgeving.

SCHARENDIJKE/ZIERIKZEE - “Minder stress, meer energie en vooral plezier hebben”, dat is kort gezegd Mindful Run, aldus Judith Pilger, Mindful Run Instructrice voor de regio Schouwen-Duiveland. “De basis van Mindful Run is de neusademhaling. Die vormt de verbinding tussen hoofd en hart”, vertelt Judith, “en is een natuurlijke begrenzer van je lijf, waardoor je niet te hard van stapel loopt. Mindful Run heeft mij in korte tijd veel gebracht wat ik in mijn dagelijks leven doortrek."

Mindful Run is zowel voor de beginnende als gevorderde loper geschikt. Daarnaast ook voor iedereen die manieren wil aanleren om in het dagelijkse leven relaxter te blijven. Vanaf maandagavond 14 mei en woensdagochtend 16 mei starten er twee cursussen Mindful Run, een speelse combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken, bewustwording en hardlopen. Op de maandagavonden wordt de cursus gegeven in Scharendijke en op de woensdagochtenden in Zierikzee. Een Mindful Run cursus bestaat uit vijf cursussen van anderhalf uur. Maandagavond 7 mei en woensdagochtend 9 mei zijn er kennismakingsclinics. Meer info: mindfulrun.nl/schouwen-duiveland

Meer berichten