Help fotoarchief Cas Oorthuys beschrijven

Fotograaf Cas Oorthuys heeft veel in Zeeland gefotografeerd. Er zijn prachtige foto's van Zeeuwse klederdracht, landschappen en straten uit voornamelijk de jaren 50.
Fotograaf Cas Oorthuys heeft veel in Zeeland gefotografeerd. Er zijn prachtige foto's van Zeeuwse klederdracht, landschappen en straten uit voornamelijk de jaren 50. (Foto: Cas Oorthuys )

"Fotograaf Cas Oorthuys heeft veel in Zeeland gefotografeerd. Er zijn prachtige foto's van Zeeuwse klederdracht, landschappen en straten uit voornamelijk de jaren 50. Wij zoeken mensen die ons kunnen helpen deze foto's te beschrijven. Zeeuwen kunnen dit natuurlijk beter dan wie dan ook", zegt Annemarie van den Eijkel van het Nederlands Fotomuseum.

ZEELAND - Het is zover: het project 'Captions for Cas' is van start. Iedereen kan meewerken aan het beschrijven van alle foto's van fotograaf Cas Oorthuys (1908-1975), één van de meest invloedrijke Nederlandse fotografen van de twintigste eeuw. Zijn archief bestaat uit bijna een half miljoen foto's en het museum weet lang niet altijd waar en wanneer een foto is gemaakt of welke gebeurtenis en precies is vastgelegd. Het museum hoopt met dit project mensen met kennis over uiteenlopende onderwerpen te bereiken en zo een grote slag te slaan met de registratie van een belangrijk deel van het Nederlands fotografische erfgoed.
"Oorthuys fotografeerde letterlijk alles en overal ter wereld. Daarom zijn we niet alleen op zoek naar fotografieliefhebbers, maar juist naar uiteenlopende (ervarings)deskundigen. We zoeken onder andere experts op het gebied van Nederlandse klederdracht, scheepvaart, luchtvaart, veeteelt en landbouw of diverse regio's en landen die Oorthuys heeft bezocht."

Via het bestaande platform www.velehanden.nl kan iedereen meewerken om alle gedigitaliseerd contactvellen van een beschrijving te voorzien. Bij het eerste bezoek dient u een (gratis) inlog aan te maken, daarna kunt u direct van start. Ook is het mogelijk om onderwerpen te selecteren die aansluiten bij uw expertise of interesse.

Ga naar www.velehanden.nl, kies voor projecten en ga dan naar Captions for Cas.

Meer berichten