Grootste vliegerfeest

Tijdens het komend Pinksterweekend (zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei) zal op het strand van Renesse de derde editie 'Internationaal Vliegerfestival' worden georganiseerd. Dit is het grootste vliegerfeest dat Zeeland kent. Dit evenement vindt plaats op het strand bij Strandrestaurant Our Seaside, strand Renesse Oost 2 (duinovergang 'Kijkduin') in Renesse.

RENESSE - Meer dan dertig vliegeraars uit Duitsland, België en Nederland zullen op alle drie de dagen ruim zestig vliegers oplaten. Er zijn ondermeer Japanse, dieren (waaronder een kreeft) en honinggraad vliegers in alle soorten en maten te zien. Het publiek wordt dit jaar volop betrokken. Zo krijgt men de kans om eens een bestuurbare vlieger zelf te testen, een twee- of vierlijns. Ook wordt het publiek gevraagd een cluster van een veertigtal witte delta's in de lucht te laten. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om zelf een vlieger te maken en kleuren. Voor de hele kleintjes staat ook het vlieger-snoepen weer op het programma. Een mandje met snoep wordt met een vlieger opgelaten en op grote hoogte vallen de snoepjes uit de lucht. 

Op het strand is veel te zien. Het luchtruim zal volstaan met prachtige vliegers en objecten van deelnemers uit binnen- en buitenland. Katja en Markus Flender uit Duitsland hopen de gigantische draak op te laten (ontwerp van Rolf Zimmermann). Het Mascotte Team uit Nederland zet het luchtruim vol met octopussen en Manta Rays, een rog-achtig model. Spectaculair om te zien.

Ook de historische vliegers komen aan bod van hoe het allemaal begon. De Cody 's van Toon Hannink zijn echte bouwwerken waar hij graag over verteld. Ook de patchwork vliegers komen sterk aan bod. Zo zal Albert Trinks zijn Edo's vertonen van "Afgaanse meisje met groene ogen" die bekend geworden is door National Geografic. Roger en Karin Stevens uit België hebben ook vele vliegers, waarop figuren /modellen zijn geappliqueerd.

Op zaterdag 19 mei wordt de officiële opening van de 3de editie "Internationaal Vliegerfestival" om 14.00 uur verricht door de Kreeftenkoningin, samen met de burgemeester van Schouwen-Duiveland, de heer Gerard Rabelink. Zij zullen samen een grote kreeftenvlieger oplaten.

De toegang tot het vliegerfestival is gratis. Het vliegeren start iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur, indien het weer dit toelaat. Op maandag 21 mei eindigt het vliegerevenement in Renesse om 16.00 uur

Meer berichten