Voor de vijfde keer is de glossy 'Zin in Schouwen' gepresenteerd. Het magazine voor vakantiegangers, rustzoekers, uitwaaiers en seizoensgasten wordt uitgegeven door Windkracht-8.
Voor de vijfde keer is de glossy 'Zin in Schouwen' gepresenteerd. Het magazine voor vakantiegangers, rustzoekers, uitwaaiers en seizoensgasten wordt uitgegeven door Windkracht-8. (Foto: Willemien Lemkes)

'Zin in Schouwen' is weer verschenen

De glossy 'Zin in Schouwen' is weer verschenen. Ditmaal met als thema Cultureel erfgoed. Daarvan is veel te vinden in de Westhoek. Zo staan er artikelen in over Zeeuwse zilte zaligheden, de eendenkooi, de straô, slot Haamstede, klederdrachten en verdronken dorpen. En natuurlijk de activiteiten van de kerken.

door Willemien Lemkes

WESTHOEK - Voor de vijfde keer is de glossy 'Zin in Schouwen' gepresenteerd. Het magazine voor vakantiegangers, rustzoekers, uitwaaiers en seizoensgasten wordt uitgegeven door Windkracht-8, een samenwerkingsverband van zeven kerken in de Westhoek.

Steengoed

Vijf jaar geleden was het een waagstuk om zo'n mooi blad uit te geven. Zou het financiële plaatje rond komen? Trudi Zuidmeer, die vanaf het begin adverteerders heeft geworven, vertelde bij de presentatie dat het eerste jaar lastig was omdat zij niets kon laten zien. De volgende jaren was het makkelijker. "Het is dan ook een steengoed blad voor alle gasten", aldus Trudi.

Het eerste exemplaar is aangeboden aan stadshistoricus Huib Uil. Hij weet veel over cultureel erfgoed op het eiland. Zo staat Schouwen-Duiveland hoog in de lijst van plaatsen met veel historische gebouwen. Daar schaart hij zeker ook de kerkgebouwen onder. "Die hebben altijd een centrale plaats gehad in de levens van de mensen. Geboorte, doop, huwelijk, belijdenis en dood zijn zaken waar de kerk bij betrokken is. Wij moeten zuinig zijn op de kerkgebouwen."

Een tweede exemplaar van Zin in Schouwen mocht Neeltje Koopman in ontvangst nemen. Zij heeft al tien jaar een caravan en is zeven maanden per jaar een vaste gast in de kerk van Burgh. "Ik vind God in de natuur en in de kerk en daarom heb ik zin in Schouwen", zegt ze. 'Zin in Schouwen' ligt op campings, vakantieparken en in de kerken.

www.windkracht-8.nl

Meer berichten