Logo onseilandschouwen.nl


Foto: Harmke Kik - Grootenboer

Hoera! Digitaal!

Column van Marzas

'Beleef de wondere wereld van HDTV' staat op het doosje dat de monteur achterliet. 'Tachtig euro meneer + 25 euro installatiekosten': hoera ik heb digitale televisie. Zelf gaat het bij mij om maar één ding: als ik het journaal maar kan zien en met dit verlangen plaats ik mij bij de wensen van de oudere generatie bij wie het leven maar om één ding draait: het journaal en MAX ik vertrek. Omdat ik tot dit gezelschap behoor snapte ik ook geen bal van de website waarin Delta met vriendelijke filmpjes met lachende mensen voor doet hoe je zelf kunt overschakelen naar digitale televisie. Uiteindelijk bleek ik dan ook precies het verkeerde pakketje besteld te hebben.

Twee of drie keer heb ik met een steeds minder vrolijke jongeman aan de lijn de procedure doorgenomen waar we achtereenvolgens niet uit kwamen. Uiteindelijk suggereerde hij me maar naar de winkel te gaan waar ik ooit mijn toestel gekocht heb. Dat was te veel. 'Meneer, IK heb niet om digitale televisie gevraagd, ik wil alleen maar het journaal zien en naar de caravans van Max kijken!' 'Er kan ook een monteur komen…', zei hij toen en ik hoorde engelen zingen. 'Een monteur!' Ja! Graag! Nu! De monteur is net geweest en ik genoot. Ook hij kreeg het aanvankelijk niet voor elkaar. Ik had een te oud model en ik zag het al aankomen dat ik ter wille van de trapatsen van Delta een nieuw toestel moest aanschaffen. Maar met een nieuw kastje en een extra afstandbediening kan opa voortaan weer het journaal en Max kijken.

'Je komt zeker de hele dag bij zulke oude mensen?' vraag ik bij het weg gaan. 'Nee hoor', zegt hij. Ook bij jongeren. Die zijn er te lui voor en laten liever een monteur komen. Ergens in me voelde ik dat ik ook zo'n jongere was.

Meer berichten
Shopbox