Logo onseilandschouwen.nl


De Pittige dames koken lekker pittige gerechten tijdens Brandefood at Sea. FOTO: Hans Vissers
De Pittige dames koken lekker pittige gerechten tijdens Brandefood at Sea. FOTO: Hans Vissers (Foto: Hans Vissers)

Pittige dames en meer bij Molenberg

Een familiefeest, personeelsdag of een concert voor duizend ouderen, Marcel Willemse draait zijn hand niet om voor de organisatie daarvan. Maar een foodtruckfestival, dat had hij nog nooit gedaan. Binnenkort kan hij ook dat aan zijn portfolio toevoegen. Op 9 juni staat de Molenberg namelijk in het teken van foodtruckfestival Brandefood at Sea.

door Mariska den Hartog

BURGH-HAAMSTEDE - De trend van foodtruckfestivals is ook in Zeeland op veel plaatsen goed aangeslagen. In de zomermaanden is er regelmatig ergens een dergelijk festival te vinden. Toch is het niet zo dat Marcel Willemse wilde aanhaken op die trend. "Eerlijk gezegd wist ik niet dat er foodtruckfestivals werden georganiseerd in Renesse en op de Brouwersdam. Mijn idee was om dit begin juni bij ons te organiseren, omdat het dan nog geen hoogseizoen is. En alles gebeurt al in die twee zomermaanden, dat je van gekkigheid niet meer weet waar je heen moet. Op deze manier wil ik het seizoen verlengen." Door te kiezen voor deze datum, hoopt Marcel vooral op het aantrekken van 'vaste' mensen, bewoners uit de omgeving. Het massatoerisme is niet zijn doelgroep. Als ijkpunt houdt hij de Landschapsdag aan die jaarlijks in het Paasweekend plaatsvindt op de Molenberg. "Daar hebben we zo'n tweeduizend bezoekers. Al hebben we 9 juni de helft, dan ben ik dik tevreden."

Tijdens Brandefood at Sea zijn er acht foodtrucks aanwezig. Met namen als Flippin Burgers, Pittige Dames en Meat Up belooft het echt een culinair feest te worden. Marcel: "Alle ingrediënten voor een topdag zijn aanwezig: lekker eten, live muziek en gezelligheid. Het unieke in ons geval is denk ik de kleinschaligheid. Het is in feite een drieledige samenwerking. We hebben als eerste natuurlijk het foodtruckfestival dat ik samen met Brandefood organiseer. Brandefood heeft de acht aanwezige foodtrucks zorgvuldig geselecteerd. Daarnaast heeft de golfclub open dag; zij geven de hele dag golfclinics en informatie over de sport."

"En tot slot verzorgt De Boulevard uit Haamstede drie keer een modeshow." Dat laatste was eigenlijk de basis van het evenement waar de foodtrucks later omheen bedacht zijn. Johan Groenendijk van de Boulevard: "Tijdens Rondje Boulevard organiseerden we een modeshow in de winkel, maar omdat het zo druk was, viel dat een beetje in het niet. Daardoor ontstond het idee dat op de Molenberg te gaan doen. We hebben dertien modellen, de jongste is 18 en de oudste 75. Er lopen zelfs twee raadsleden mee, leuk toch?"

Al is Marcel wel iets gewend wat betreft organiseren, dit is toch weer even een uitdaging voor hem. "Het vergt een behoorlijke planning, alleen al qua stroomvoorziening voor de foodtrucks. En naast aggregaten huren, moeten ook EHBO, parkeerbeheer en vergunningen geregeld worden. Voor de kinderen is er een springkussen en Interieur Paauwe richt een loungehoek in met fatboys. Wie weet, als het aanslaat, doen we het volgend jaar weer."

Het foodtruckfestival op 9 juni duurt van 11.00 tot 19.00 uur. De modeshows zijn om 13.00, 15.00 en 17.00 uur en worden gepresenteerd door Marcel Willemse en Daniëlle van Tongeren. De hele dag is er live muziek van S.A.M., John en James Muis en dj Aaron. Kijk voor meer informatie ook op www.boerderijmolenberg.nl

Meer berichten
Shopbox