Scène uit ‘Nacht’ met Nelleke Tamerus en Ubald Nienhuis van Theatergroep Zierik. FOTO: Elly Möhlmann
Scène uit ‘Nacht’ met Nelleke Tamerus en Ubald Nienhuis van Theatergroep Zierik. FOTO: Elly Möhlmann (Foto: Elly Möhlmann)

Verrassende selectie eenakters in het theater

Theatergroep Zierik brengt zaterdagavond 9 juni in Theater De Verdieping in Zierikzee een toneelavond met een verrassende selectie van het Zeeuws Eenakterfestival 2018. Het programma biedt zes korte voorstellingen met afwisselende thema's en emoties: humor, komedie, hilariteit, absurdisme en een vleugje tragiek.

ZIERIKZEE - De groepen die optreden zijn: Theatergroep Zierik, Theater Anna, Mirjam, Jeanne, de Zeeuwse Komedie, Theater Giltay & De Jonge, Theater Kilimanjaro en Jeffrey Limburg.
Tijdens het onlangs gehouden Eenakterfestival in De Stenge in Heinkenszand werden 15 korte stukken opgevoerd. Voor de avond met 'Eenakters in De Verdieping' is een keuze gemaakt uit de mooiste producties. "Het behoort tot de traditie dat zo'n selectie dan kort na het festival op Schouwen-Duiveland wordt gepresenteerd. Tot nu toe gebeurde dat in filmtheater fiZi, maar in goed onderling overleg is nu gekozen dat dit keer in ons eigen nieuwe theater De Verdieping te doen'', laat voorzitter Mels Hoogenboom van Theatergroep Zierik weten. "Daarmee willen wij benadrukken dat dit kleine theater er niet alleen is voor de eigen producties van Theatergroep Zierik, maar dat er ook andere voorstellingen gebracht kunnen worden.'' Volgens Hoogenboom is zo'n avond met 'Eenakters op herhaling' niet alleen leuk voor de opvoerende groepen zelf, maar vooral ook voor het publiek dat een zeer afwisselend toneelprogramma krijgt voorgeschoteld.
Zo begint de avond met de voorstelling 'Het Groeiclubje' door Theater Anna, Mirjam, Jeanne over drie bewuste dames tijdens een wekelijks meditatiesessie. Het thema van de les is dit keer agressie/boosheid. De dames gaan diep. Daarna vertelt Jeffrey Limburg 'Het tragische verhaal van Joost en zijn vaatwasser'. En nog veel meer.
'Eenakters in De Verdieping' op zaterdag 9 juni begint om 20.00 uur. Info en kaartverkoop: theatergroepzierik.nl

Meer berichten
Shopbox