Logo onseilandschouwen.nl


Foto: Justin Stolwijk

Kaartverkoop voor 'Hef het glas'

Nu de locatie bekend is waar de Rederijkers Zierikzee in september gaan optreden is de kaartverkoop van start gegaan. "Na goedkeuring kunnen we meedelen dat de voorstellingen van 'Hef het glas!' gaan plaatsvinden in het pand Oude Haven 35."

ZIERIKZEE - Op het programma staat: Hef het glas, een toost op 1907-1957. Zierikzee, 1957. Gerrit van Gestel wordt 50. Tijd voor een groots familiefeest, met muziek uit de platenkoffer en ouderwetse gezelligheid. Iedereen komt. Zwarte bladzijden zijn geschreven in het familieboek. Maar evengoed vele hoogtepunten zijn gevierd. Wie rond 1900 is geboren, heeft immers veel meegemaakt. Zo werd onder meer de leerplicht ingevoerd voor kinderen tot twaalf jaar, kregen vrouwen kiesrecht, drukte de Duitse bezetting en NSB z'n stempel op de familie Van Gestel, maakte de televisie z'n opwachting en liet de Watersnoodramp een afschuwelijk litteken achter. Genoeg gespreksstof. Een stuk in drie bedrijven waarin de Rederijkers Zierikzee u op hun welbekende wijze meevoeren langs fragmenten uit de lokale geschiedenis. Een gedramatiseerde vertolking van historische gebeurtenissen.

De voorstellingen vinden plaats op de volgende data: 5 september première, 6 tot en met 8 en 12 tot en met 15 september voorstellingen. Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur en starten op de Oude Haven 35 in Zierikzee.

Kaarten verkrijgbaar via www.toegangskaartjes.nu of bij Boekhandel De Vries.

Meer berichten
Shopbox