Foto: Dick van der Veer Fotografie
Foto: Dick van der Veer Fotografie

Officiële handeling van prestigieus project

Afgelopen donderdag 7 juni vierde Bouwbedrijf Boogert samen met betrokkenen de start bouw van het nieuwe Hotel Mondragon in Zierikzee. Burgemeester Gerard Rabelink verrichte de officiële handeling op de bouwplaats van dit prestigieuze project.

ZIERIKZEE - Rond 15.30 uur werd de symbolische eerste paal geslagen door de burgemeester, bijgestaan door wethouder Verburg, exploitant dhr. Janzen, belegger dhr. De Pagter, architect dhr. Kort, aannemer dhr. Boogert, gastheer 'Mondragon' en één van de kopers. Een heus kanonschot bevestigde de feestelijke mijlpaal. Aan de Oude Haven tegenover het pand, werd deze middag tevens een originele Wegenwacht-praatpaal in Mondragonstijl onthuld; die een stukje geschiedenis en toekomst van Hotel Mondragon te horen geeft. Uit de speeches van burgemeester, exploitant, belegger en aannemer is vooral de goede onderlinge samenwerking een succesfactor gebleken voor de start van deze bijzondere wederopbouw.
Opening in 2019 Momenteel is het grondwerk op de bouwplaats in volle gang, waarna de komende weken 107 funderingspalen met een gemiddelde lengte van 21 meter(!) in de grond worden gevormd. Na de bouwvak zal de concretisering van het pand steeds meer zichtbaar worden, met de opbouw van de parkeergarage. Het nieuwe hotel, dat een combinatie wordt van nieuwbouw in oude stijl én renovatie van oorspronkelijke panden, zal haar deuren in december 2019 openen.
Hotel Mondragon Mondragon was meer dan een eeuw een begrip in Zierikzee en omstreken, onder andere als centrum van allerlei culturele festiviteiten. Vier jaar geleden nam Hans Boogert van Bouwbedrijf Boogert uit Oosterland Mondragon over van Zeeuwland. Hij zag mogelijkheden, gezien de beperkte hotelcapaciteit in Zierikzee, in combinatie met de prachtige locatie van Mondragon, aan de Oude Haven. Het hoofdgebouw, waarin het vroegere restaurant zat, blijft behouden, net als het bijbehorende torentje, de Herenkamer waar notabelen in het verleden bij elkaar kwamen om belangrijke beslissingen te nemen. Het nieuwe Mondragon telt 41 luxe kamers en suites in verschillende prijscategorieën, twee zalen, een restaurant én brasserie, een besloten stadstuin en een half verdiepte parkeerkelder met 32 parkeerplaatsen onder het hotel. Voor informatie inzake de aankoop van een suite: www.teamleisure.nl/mondragon.
 

Meer berichten
Shopbox