Esther Frijters maakt bloemen van plastic flessen. FOTO: Rob Zantman
Esther Frijters maakt bloemen van plastic flessen. FOTO: Rob Zantman (Foto: Rob Zantman)

Door Afrika geïnspireerde kunst te zien bij FasoFair

Tijdens de Kunstschouw (van 16 tot 24 juni) is er bij FasoFair (Weststraat 40 in Burgh-Haamstede) weer van alles te zien, doen en beleven. Een drietal kunstenaars exposeren hun, meestal door Afrika geïnspireerde kunst.

BURGH-HAAMSTEDE - Er worden tal van workshops gegeven, waar iedereen zelf onder begeleiding van de kunstenaars aan de gang kan gaan. Bovendien wordt er op de afsluitende dag door djembé-docente Yolanda van Loon een workshop gegeven. Esther Frijters maakt bloemen van plastic flessen. "Met mijn werken, gecreëerd van afval, hoop ik dat mensen na gaan denken over onze verspilling, ons afval, de vervuilde soep in de zee, het plastic in de natuur. We moeten veel meer afval gaan recyclen."
Anja Frijters is beeldend kunstenaar, haalt haar inspiratie "uit het dagelijkse vanzelfsprekende leven". Ze wil tijdens de verschillende workshops creativiteit ontdekken, experimenteren, grenzen verleggen en plezier hebben met elkaar.
Hilde Bremmers heeft jarenlang schildercursussen (aquarel en pastel) gevolgd, maar raakte gaandeweg ook geïnteresseerd in andere technieken. Zo 'schreef'ze iconen, beschilderde eieren met een was-techniek en is ze de laatste tijd erg bezig met Poolse knipkunst, Wycinanki.

Verder zijn er nog mooie aquarellen te zien van Lies Weisscher; ook zij heeft jarenlang schildercursussen gevolgd. Van harte welkom!

Meer berichten