Foto: pr

'Vandalisme op ons schoolplein'

Al een paar weekenden is het 'feest' op het schoolplein van Radarschool Onder de Wieken en Obaseschool de Kirreweie in Burgh-Haamstede. De oplettende lezer heeft gezien dat het woord 'feest' tussen aanhalingstekens staat. Zo'n feestje is het namelijk niet. Elke maandagochtend vragen de leerkrachten van beide scholen zich weer af hoe zij het schoolplein zullen aantreffen?

BURGH-HAAMSTEDE - Zal de mooie net geverfde buitenklas nog te gebruiken zijn? Of is deze wederom gebruikt als opstapje om op het schooldak te komen? Zal er afval verspreid over het schoolplein liggen dat ze eerst snel moeten opruimen voordat de leerlingen arriveren? En hoe is het met de fantastische moestuin?

Afgelopen maandagochtend stond het huilen de leerkrachten nader dan het lachen. Het vogelnest waar alle leerlingen zo graag mee spelen was kapot gemaakt en niet meer te gebruiken. De banken en tafels van de buitenklas waren omgegooid en opgestapeld zodat op het dak geklommen kon worden. Maar het ergste - waar de leerlingen van groep 7-8 van Radarschool Onder de Wieken de hele dag van van slag zijn geweest was de moestuin.
Elke donderdag verkopen de leerlingen in een marktkraampje hun zelf gezaaide, geplante en geoogste groenten op het schoolplein. De heerlijkste smoothies worden met de oogst uit de tuin gemaakt. Deze leerlingen zijn zo trots op hun mooie moestuin waar ze een heel jaar lang keihard o.l.v. moeders en oma's aan hebben gewerkt. Nu zijn er emmers kapot getrapt, de toppen van de koolplantjes zijn afgesneden, de bonenstokken zijn uit de grond getrokken waardoor de bonen zijn vernield, plantjes zijn uit de grond getrokken en de zelf gemaakte naambordjes zijn kapot gemaakt. De regenton is kapot doordat hij is omgegooid en veel plantjes gaan dood omdat er op getrapt is.

We waren en zijn nog steeds trots op ons fantastische schoolplein. Met veel liefde en zorg is dit schoolplein twee jaar geleden helemaal opgeknapt, waarbij ook leerkrachten, leerlingen en ouders van beide scholen hebben geholpen. We genieten elke dag van alles wat er groeit en bloeit. Op Onder de Wieken wordt er regelmatig buiten op het plein en in de tuin gewerkt, gegeten en lesgegeven. En dan doet dit zo'n pijn. Dat alles waar je zo hard voor hebt gewerkt, dan je zo mooi hebt opgebouwd, elke keer wordt vernield.

We willen iedereen die in de buurt van de school woont vragen om alert te zijn. Als u jongelui ziet die zich na 17.30 uur op het schoolplein bevinden, terwijl het hek dicht is, willen we u vragen de politie te bellen. We hebben natuurlijk aangifte gedaan, maar begrijpen het gewoon niet. Hoe kunnen jongelui - die zeer waarschijnlijk oud-leerlingen zijn van een van beide scholen - dit doen? Het moedwillig kapot maken van zo iets moois? Helpt u ons om te voorkomen dat dit nog eens gebeurd?

Cindy te Ronde - directeur Radarschool Onder de Wieken - Burgh-Haamstede

Meer berichten